fbpx
Sannes Bord

Indisk kalkungryde med butter beans

Det indiske køkken er virkelig lækkert og smagfuldt hvis du spørger mig. Jeg elsker at der bruges en masse skønne krydderier, som giver en kraftig og ofte lidt stærk smag – dog skal det være på den behagelige måde, dvs. jeg er altså ikke vild med at få lammet mine smagsløg af chili.

Denne indiske kalkungryde har en dejlig krydret og lidt stærk smag. Jeg syntes retten passer rigtig godt til menuen på en kold og våd vinterdag. Sådan en dag, hvor man liiige har brug for et lille eksotisk pust og lidt varme krydderier til at holde varmen på.

Du kan sagtens tilføre mere eller mindre fx chili til retten, og dermed selv regulere hvor stærk du syntes retten skal være. Denne opskrift vil jeg kategorisere som middel-stærk.

Det skal du bruge (3-4 personer)

  • Krydderiblanding af: 2 tsk. garam masala. 1 tsk. karry. 1 tsk. spidskommen. 1 tsk. ingefær. 1 tsk. koriander. ½ tsk. kanel og ½ tsk. chilipulver.
  • 400 g kalkunbryst
  • 1 porre
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ broccoli inkl. stokken
  • 2 stænger bladselleri
  • 240 g. (forkogt) butter beans
  • 4 spsk. olie
  • 1½ dl. fløde (du bestemmer selv hvor sund den skal være)
  • 2 dl. vand
  • 1 hønsebouillonterning

Sådan gør du

  1. Skær kalkunbrystet i mundrette tern.
  2. Hak løg og hvidløg fint.
  3. Skyld og pluk broccolien i små buketter. Skræld stokken og skær den i tynde strimler.
  4. Skær porren i tynde strimler og bladselleri i tynde skiver.
  5. Krydderiblandingen ristes 1 minut i en tør og varm gryde.
  6. Tilsæt finthakket løg og hvidløg og rør det hele godt sammen.
  7. Tilsæt olien og svits blandingen indtil løgene er blevet glasklare.
  8. Tilsæt kalkun ternene og svits dem med i 5-6 minutter.
  9. Tilsæt de øvrige grøntsager og svits dem kort.
  10. Tilsæt fløde, vand og bouillonterning og lad retten koge under låg ved svag varme i 20 minutter.
  11. Kog nu dine ris eller bulgur imens.
  12. Tilsæt bønnerne og kog retten i 2-3 minutter.

Velbekomme !

indisk kalkungryde med butter beans og bulgur

Tip: Server din indisk kalkungryde med bulgur istedet for ris, det mætter mere og er et sundere alternativ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *