Sannes Bord

Januar

Jeg vil starte med at ønske jer alle et rigtig godt nytår.
Endnu et år er gået og vi kan se frem til at tage fat på 2019, hvor nye udfordringer, eventyre og ikke mindst de tilbagevendende gode gamle traditioner ligger og venter på, at vi tager hul på dem.

For mit vedkomne, så syntes jeg faktisk at januar er en rigtig dejlig måned. Alle de gode minder om hygge, dejlig mad og besøg fra nær og fjern, som julen har indeholdt, ligger stadig frisk i erindringen og fylder mig med en stor glæde. Jeg syntes, at jeg har haft en rigtig dejlig jul trods det, at det denne gang var min tur til at have vagt, som udekørende sygeplejerske, på selve juleaften. Manden og jeg afholdte derfor juleaften d 23/12 hos mine forældre. Personligt kunne jeg ikke mærke (eller smage) forskel på, om det var den 23. eller 24. december.

Min vagt juleaften forløb fredeligt i selvskab med en god kollega. Vi havde både tid til at spise sammen, spille pakkeleg og nyde den ret så store (af chefen indkøbte), juleslik-anordning som var stillet frem på kontoret. Jo vi led inden nød! Det var nu også rigtig hyggeligt at komme på besøg hos de borgere, som havde brug for vores hjælp – alle steder var der en hjertevarm og helt igennem dejlig stemning.
Jeg håber også at din juleaften, hvordan du end må have afholdt den, forløb som du ønskede!

Tilbage til det nye år – vi herhjemme er hoppet med på sundhedsvognen og holder os helt fra slik og søde sager, og det er faktisk helt rart. Derfor vil Sannes bord også bære præg af, at der her i årets første måned vil blive fokus på retter med grøntsager, supper og magert kød.

Af projekter i januar har jeg planlagt

  • Julepynten skal pakkes ned og stilles på loftet – dette er allerede sket og huset ser nu skønt og rydeligt ud igen.
  • Stueplanterne skal tjekkes igennem, nogle skal have nyt jord og alle skal de begynde at have lidt mere vand, da dagslyset nu vender mere og mere tilbage og begynder at blive kraftigere.
  • Sidst på måneden (hvis der ikke ligger sne) skal planterne i krukker i min gårdhave også have en kærlig gennemgang, da de så småt begynder at vågne fra deres vinterhi. Her skiftes jord, trimmes lidt rødder efter behov og så skal krukkerne vaskes af.
  • Der skal laves mad med sæsonens råvare og udvikles nye spændende retter. Januars sæsonvarer byder på bl.a. gulerødder, knoldselleri, rosenkål, pastinak og svampe. Derudover er det sæson for torsk, sej, kulmule og blåmuslinger. Jeg ligger retterne ind løbende, men allerede nu finder du en lækker vegatarret; Selleribøffer med jordskokkepuré og pocherede æg – den er et besøg værd!
vinter


Bloggen går ind i sit første årsskifte og jeg glæder mig allerede til, at se hvor det fører hen og hvor mange af jer der fortsat vil sidde med ved bordet.

Tak for støtten i 2018 og jeg håber vi ses her i 2019.

Godt nytår: 2019 – sæt i gang!
Kærlig hilsen
Sanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *