fbpx
Sannes Bord

Juleskinke

En dejlig saftig skinke, med masser af god smag af jul er aldrig noget man går fejl af. Denne skønne skinke tilberedes, men nogle måske lidt usædvanlige smagsgivere såsom stjerneanis og fennikel, men resultatet bliver altså virkelig godt! 

I denne opskrift, har jeg lavet en lille skinke, men du kan blot justere opskriften til at passe til en som er større. 

Kogetid: 3½ time 
Hviletid: 30 minutter
Stegetid: 30 minutter

Det skal du bruge 

  • 1,5 kg. skinke (meget gerne en som er størrer, så ganger du bare opskriften op). 
  • 1 Fennikel
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stænger bladselleri
  • 1 stjerneanis
  • 1 spsk. sort peberkorn
  • 1 tsk. rosen peberkorn
  • 3 dl. rødvin
  • Vand
  • Hele nelikker (20-25 stk.)
  • Glassering: 1 dl. Ribsgele, 2 spsk. paprika, 2 tsk. kanal, salt og peber.  

Sådan gør du 

  1. Start med at løsne nettet rundt om steget, ellers kan det være næsten umuligt at få af efter kogningen. 
  2. Kom skinken i en (høj) gryde. 
  3. Halvér fennikel og løg, lad hvidløgene beholde deres skral på. 
  4. Hæl vin i gryden og kom de øvrige ingridisener i gryden og hæl derefter vand i gryden indtil det lige dækker skinken. 
  5. Kog nu skinken i 3½ time ved svag varme. 
  6. Tag skinken op og lad den stå og hvile i 30 minutter. 
  7. Fjern nu nettet og skær svær og noget af fedtet væk, så der kun er et tyndt lag fedt tilbage. 
  8. Skær et firkantet/ diamantmønster på fedtsiden af skinken og sæt en hel nellike i hvert hjørne af firkanterne. 
  9. Lav en glassering ved at smelte ribsgele i en gryde tilsæt paprika, kanel, en lille smule salt og peber. 
  10. Kom skinken i et ildfast fad og hæld glasseringen over. 
  11. Steg skinken ved 200 gr. alm ovn i 30 minutter. 

Velbekomme! 

Tip: Servér fx skinken med flødekartofler og en frisk kålsalat, eller med  brunede kartofler og grønkål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *