fbpx
Sannes Bord

Julius’ ret (hvidkålsret)

Julius ret (hvidkålsret) og rugbrød

Hjemme hos os har denne ret altid heddet Julius’ ret. Julius var min farmors storebror, som jeg, da jeg var barn, hvert år besøgte sammen med min farmor. Og når vi var på besøg hos Julius og hans kone Cecile i Sønderborg, så skulle vi altid have Julius’ ret. Retten består faktisk primært bare af hakket oksekød og hvidkål, men det smager virkelig godt og jeg får så mange gode minder frem, når jeg servere denne ret. Et lille fif fra den kære onkel Julius; krydr med aromat istedet for salt – den kære mand, han var simpelthen så vild med det krydderi, og ja det smager faktisk ganske godt herpå, dog vil jeg leder det være op til dig om du vil bruge salt eller aromat hertil.

Det er en simpel, men lækker ret med hvidkål, som både er ganske nem og billig at lave. Super god som hverdagsmad. Du kan også nemt lave en stor portion, og så fryse en portion til senere.

Jeg servere retten med tilbehør af rugbrød og rødbeder – men en kogt kartoffel passer nu også godt dertil. Jeg må indrømme, at på billedet ses en købe-rødbede. Jeg har simplethed for meget om ørene, med vores to små tvillingepiger, til at jeg får syltet selv lige for tiden. Men har man tiden, vil både hjemmebagt rugbrød og hjemmesyltede rødbeder, være prikken over i’et til denne ret.

Følg linket og se min opskrift på en skønt hjemmebagt solsikkerugbrød eller kernerugbrød, begge vil være super lækre at servere hertil. Se også min opskrift på hjemmesyltede bolsjebeder og hjemmesyltede gule beder, som også vil passe godt til Julius’ ret.

Julius’ ret (hvidkålsret)

Nem og lækker ret med hvidkålg oksekød.
Forb. tid15 min
Tilb. tid50 min
Ret: aftensmad
Køkken: Dansk
Keyword: hvidkål, oksekød, sammenkogt, simremad
Antal: 4 personer
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • ½ hvidkål (ca. 1 kg)
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg
  • 1 spsk olie til stegning
  • dl vand
  • 1 oksebouillon
  • 3 tsk maizena
  • tsk karry
  • salt (eller aromat) og peber
  • lidt madkulør

Sådan gør du

  • Hak løget i grove tern.
  • Snit hvidkålet (jeg snitter det groft, men det er en smagssag)
  • Svits løgene i olien til de er glasklare.
  • Tilsæt oksekød og lade det brune af.
  • Kom det snittede hvidkål i gryden og svits det lidt af, og tilsæt så vand, karry, salt og peber.
  • Lad retten småkoge ved svag varme under låg i 45 min.
  • Rør 3 tsk maizena op i lidt vand og rør det ud i retten, så sovsen jævnes.
  • Tilsæt lidt madkulør og smag til med salt og peber.
  • Servér med rugbrød og rødbeder.
    Julius' ret med tilbehør

Velbekomme !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering