Sannes Bord

Kaffesirup med vanilje

Kaffesirup med vanilje er virkelig skønt. Jeg er flittig bruger/ nyder af kaffesirup til min iskaffe. Jeg får stort set en iskaffe dagligt her sommeren igennem, så det bliver til lidt sirup også..

I denne opskrift har jeg lavet en sirup med dejlig smag af vanilje og et lille hint af karamel pga. den brune farin. Siruppen passer super godt til iskaffe, is desserter, frugtsalaten eller bare i en kop café latte eller lignende.

Da det kan være svært at se når siruppen er i gryden, om den er en passende tykkelse, vil jeg anbefale dig lige at teste den, ved at dryppe en dråbe ned på en kold tallerken. Her vil du kunne se hvilken konsistens siruppen får, når den er afkølet. Hvis du, efter min anviste tid, syntes at siruppen er enten for tyk eller for tynd, kan du henholdsvis koge den lidt længere, eller tilsætte en smule mere vand.

Den færdige kaffesirup med vanilje kan holde sig i 1-2 måneder, gerne på køl.

Kaffesirup med vanilje

Lækker hjemmelavet kaffesirup med dejlig smag af vanilje.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Ret: sirup, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: kaffesirup, sirup, tilbehør
Antal: 2 dl
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 1 dl sukker
  • 1 spsk brun farin
  • 2 spsk glucosesirup
  • 2 dl vand
  • 1 lille vaniljestang el. 1 spsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Mas vaniljekornene ud i lidt af sukkeret, så kornene deles.
  • Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det i 10 minutter, rør lidt i gryden af og til.
  • Test konsistensen på en kold tallerken og tilføj evt. lidt mere vand eller kog massen et par minutter. Jeg kan godt lide at siruppen ikke er for tyk.
  • Lad siruppen køle af i gryden og hæld den så på et skoldet patentglas eller en lille flaske.

Velbekomme !

Se min opskrift på en nem iskaffe her.

1 Comment on Kaffesirup med vanilje

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering