fbpx
Sannes Bord

Karrygryde med skinketern

karrygryde med skinketern og kartoffelmosMed efteråret kommer skønne og dejlige simreretter endelig i sæson igen og karrygryde er noget af det bedste vi kender hjerhjemme. Der er simpelthen bare et eller andet helt fantastisk over, at komme hjem efter at have cyklet gennem regn og blæst, og så sætte sig til bordet og nyde en lækker sammenkogt ret, som har stået på komfuret og samlet saft og kraft i flere timer – Mums det er bare fantastisk.

Denne karrygryde er fyldt med smag og kraft! Hvis du er mere til kylling eller oksekød, kan du sagtens skifte skinketernene ud med kyllinge- eller oksekødstern.

Det skal du bruge (4 personer)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ rød chili (fjern evt. kernerne hvis du ikke ønsker en stærk smag)
  • 1 porre
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 500 g. skinketern
  • 100 g. bacon i tern
  • 150 g. cocktailpølser
  • 2 svinebouillonterninger
  • 2 spsk. karry
  • ½ spsk. gurkemeje
  • 3 dl. vand
  • 2½ dl. fløde
  • Salt og peber
  • Evt. lidt maizena til at jævne sovsen med
Sådan gør du
  1. Hak løg, hvidløg og chili fint. Steg dem i lidt olie en gryde til de er glasklare og tilsæt så bacon og halverede cocktailpølser, tilsæt krydderierne.
  2. Tilsæt kødet og svits det til det har fået en let stegeoverflade.
  3. Skær gulerødder, porre og rød peber i skiver, tilsæt og svits det med et par minutter.
  4. Tilsæt bouillon og lad retten koge i 1½ time under låg.
  5. Tilsæt fløden og lad sovsen kog i 30 minutter.
  6. Hvis sovsen er lidt tynd, så jævn den evt. med lidt maizena.
  7. Smag til med salt og peber.

Velbekomme !

Tip. Servér karrygyden med fx kartoffelmos eller ris. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *