Sannes Bord

Kikærtesalat

 

kikærtesalat i skål

Kikærtesalat er en rigtig mættende salat. Vi bruger den ofte, når vi lige skal have et alternativ til fx kartofler, ris eller pasta, men samtidig skal have noget som mætter godt. Kikærtesalaten giver faktisk også god en anledning, til at få ryddet lidt op i køleskabet, og få brugt de små rester af forskellige grøntsager, som evt. ligger lidt ensomt tilbage.

Kikærtesalat er også en rigtig god madpakkesalat, hvor fx en rest kylling passer rigtig godt i.

Det skal du bruge
  • 300 g kikærter (været i blød siden i går)
  • 100 g økologisk fetaost (behøver ikke være økologisk, jeg syntes bare den smager så godt)
  • 1 bouillonterning (kylling eller grøntsags)
  • 3 radiser
  • 3 forårsløg m/ top
  • 1 tomat
  • 6 stk store grønne oliven
  • ½ broccoli
  • ½ glas soltørrede tomater
  • 1 lille glas peber ricotta pesto
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Kikærterne sættes i blød dagen før.
  2. Vandet fra iblødsætningen kasseres og de koges i nyt vand med en bouillonterning efter anvisningen på pakken (ca. 40 min).
  3. Skylles i koldt vand og lades afkøle.
  4. Radiser, forårsløg, tomat og oliven skæres i skiver (det behøver ikke været helt tynde skiver, der må godt være lidt bid i).
  5. Broccolien har jeg brugt som den er rå, hvis man ikke er så vild med rå broccoli kan den med fordel koges i 1-2 min i letsaltet vand forinden og dryppes godt af inden den kommes i salaten.
  6. De soltørrede tomater drænes for olie, fetaen smuldres og pestoen (kan faktisk være lige den pesto man har lyst til) vendes sammen med grøntsagerne og kikærterne i en skål.
  7. Smag til med salt og peber.

V elbekomme !

 

3 Comments on Kikærtesalat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *