Sannes Bord

Klassiske biscotti

Klassiske biscotti til en kop kaffe

Biscotti er simpelthen bare super lækre og klassiske italienske småkager, som passer perfekt til en kop ekspresso, en kop the eller fx et lille glas portvin efter en god middag. Mulighederne er mange, men ja en ting er sikker – de smager super dejligt og til alle jer “dyppere” derude, disse kager er perfekte til at dyppe i de varme drikke!

I denne opskrift har jeg lavet en ganske mild og klassisk biscotti, hvor der er tilføjet citron og vanilje. De passer derfor til enhver lejlighed – hvis du sprøger mig. Men hvis du fx gerne vil servere dine biscotti til jul, kan du sagtens stadig bruge denne opskrift, men prøv da også min særligt julede biscotti – biscotti med julekrydderier. De er virkelig også super lækre og smager dejligt af jules søde og varme krydderier.

Hvis du opbevare kagerne i en kagedåse eller et glas der kan slutte helt tæt, fx et patentglas, så kan de holde sig i op til 2-3 uger.

Klassiske biscotti

Klassiske italienske småkager med citron og vanilje.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid32 minutter
Hviletid15 minutter
Ret: Dessert, kage, småkager
Køkken: Italiensk
Keyword: biscotti, dessert, festkage, småkage
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 125 g mandler
  • 2 æg (str. M/L)
  • 100 g rørsukker
  • 160 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • ½ citron (skal fra citronen)
  • ½ vaniljestang (kornene) eller 2 tsk vaniljepulver

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Hak mandlerne groft og kom dem i skålen.
  • Tilsæt olie og et æg ad gangen, mens du samler dejen med en grydeske.
  • Del dejen i to og form to aflange "brød" på en bageplade beklædt med bagepapir, fugt dine fingre med koldt vand, så kan du nemt forme den klistrede dej.
  • Bag de to kagebrød ved 200 gr. alm ovn i 20 min.
  • Tag brødene ud og lad dem køle lidt af i 15 min.
  • Skær på langs af brødene, så du får aflange biscotti. ca. 1 cm tykkelse.
  • Læg skiverne på bagepladen med bagepapiret og bag dem igen i 12 min.
  • Afkøles og nydes med fx en god kop kaffe.

Velbekomme !

Lækre klassiske biscotti i et smukt fad

Tip: Hvis du har en lidt sød tand, kunne du sagtens tilsætte lidt hakket chokolade og hvis du gerne vil have lidt syre, så kunne lidt tørret tranebær også give et ekstra pift til disse klassiske biscotti.

2 Comments on Klassiske biscotti

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering