Sannes Bord

Kødboller

kødboller i en tallerkenNår der skal bruges kødboller til fx boller i karry eller supper, så smager de altså bare bedst hvis du lige laver dem selv. Det tager selvfølgelig lidt ekstra tid, men jeg syntes at det er det hele værd.

Skal du bruge kødbollerne i en stor størrelse til fx boller i karry, så vil jeg anbefale at du bruger en spiseske til at afmåle og forme bollerne med. Skal du derimod bruge kødbollerne til supper, så vil jeg anbefale at du bruger en teske, men her skal du kun afmåle farsen så den fylder en ½ teske pr. bolle.

Det skal du bruge
  • 500 g. hk. kalve- og svinekød
  • 2 løg
  • 2 hvidløg
  • 1 æg
  • 1½ dl. mælk
  • 4 spsk. hvedemel
  • ½ tsk. allehånde
  • ½ tsk. ingefær
  • 1½ tsk. salt
  • Frisk kværnet peber
Sådan gør du
  1. Hak løg og hvidløg fint (jeg bruger en minihakker).
  2. Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dem sammen til en ensartet fars – ælt ikke for længe, så bliver farsen lidt kedelig.
  3. Lad farsen stå i køleskabet i 30 min og trække.
  4. Bring letsaltet vand i kog i en gryde som gerne har lidt stor overflade – så kan du koge mange boller på én gang.
  5. Form bollerne i den ønskede størrelse og sænk dem roligt ned i vandet.
  6. Kog bollerne til de flyder op og ligger sig i overfladen – store kødboller ca. 4-5 min, små kødboller ca. 2-3 min.

Velbekomme !

Tip: Lav evt. en lille test-bolle og smag på denne inden du koger alle bollerne, på den måde vil du kunne tilføje lidt ekstra salt og peber efter smag.

4 Comments on Kødboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *