fbpx
Sannes Bord

Kokoskager med chokolade

kokuskager med chokolade

Disse kokoskager med chokolade smager helt vidunderligt, hvis du spørger mig. Kagerne er dejligt bløde i midten, sprøde på overfladen og fuld af en skøn smag af kokos og chokolade. De passer perfekt til kaffebordet eller picnickurven.

Jeg husker hvordan min mor lavede disse kager ofte, da jeg var barn. Så de vækker altid nogle rigtig hyggelige minder, når jeg laver dem nu som voksen.

Du kan med fordel lave en stor portion (evt. bare dobbelt portion) og så fryse nogle af kagerne til senere brug. De kan også sagtens laves dagen i forvejen, da de er så fugtige i selv kagen, at de ikke bliver tørre.

Denne opskrift på kokoskager er både nem og hurtig at lave. Opskriften giver ca. 20 stk. hvis du bruger forme på størrelse med almindelige muffinsforme. Jeg bruger papirforme, da de fås i så mange fine mønstre og farver, men jeg har faktisk ikke afprøvet opskriften i solokoneforme – mon ikke de sagtens kan klare det.

Kokoskager med chokolade

Små skønne kokoskager, perfekt til kaffebordet.
Forb. tid20 min
Tilb. tid15 min
Ret: Dessert, kage
Keyword: chokolade, kage, kokos
Antal: 20 stk
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 2 æg
  • dl creme fraiche
  • 100 g smør
  • 250 g sukker
  • 160 g kokosmel
  • 100 g hvedemel
  • 200 g mørk chokolade
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Start med at smelte smørret i en gryde og tag derefter gryden af varmen og lad smørret køle en smule af.
  • Kom æg og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt.
  • Hæld smørret i æggemassen, mens du røre rundt i æggemassen.
  • Vend creme fraiche i æggemassen.
  • Bland kokosmel, hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål og tilsæt det derefter til æggemassen.
  • Vend dejen sammen og tilsæt 75 g. hakket chokolade.
  • Brug to spiseskeer til at afmåle og ophælde dejen i formene. Der skal én god spiseskefuld i hver form.
  • Bag kagerne ved 200 gr. varmluft i 15 minutter.
  • Når kagerne er kølet helt af, smelt da 125 g. chokolade over vandbad og smør lidt chokolade på toppen af kagerne.

Velbekomme !

kokoskager med chokolade
Tip:

Hvis du bager kagerne i forvejen og vil nedfryse dem, så anbefaler jeg at du først kommer chokolade på toppen når du har optøet dem, på denne måde er chokoladen pænest.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *