Sannes Bord

Kokostoppe

kokostoppe med chokoladebund

Kokostoppe er en skøn og delikat lille lækkerbisken af en kage. Og som en ekstra skøn lille bonus, så er det både en nem og hurtig kage lige at bikse sammen.

Jeg har altid været vild med kokokager generelt, jeg tror de på en eller anden måde er lidt eksotiske for mig og derfor vækker en god stemning, og en følelse af forkælelse. Disse kokostoppe med chokolade på bunden, er ingen undtagelse. Jeg syntes de både er super lækre, som lidt sødt til kaffe, men de kan også sagtens gå som en lille dessert.

Jeg kommer lidt citronskal i kagerne, fordi det lige giver et lidt syrligt tvist til en ellers ret så sød kage. Med fordel, kan der anvendes lidt appelsinskal istedet, hvis man er mere til den “sødere” syrer, hvis man da kan sige det sådant.

Jeg bruger en god mørk chokolade til bunden, igen fordi at denne lille kage er ret sød i sig selv, og jeg derfor ikke syntes at en mælkechokolade passer særlig godt dertil. Brug gerne en chokolade med højt kakao indhold, det kan de sagtens “trække”.

Kokostoppe

Virkelig lækker opskrift på kokostoppe med chokoladebund
Forb. tid20 min
Tilb. tid18 min
Ret: kage
Køkken: Dansk
Keyword: chokolade, dessert, kage, kokos, kokostoppe
Antal: 12 stk
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 200 g kokosmel
  • 60 g smør
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • friskrevet skal af ½ citron
  • 100 g god mørk chokolade

Sådan gør du

  • Smelt smørre i en gryde
  • Rør kokosmel, æg, sukker og citronskal sammen i en skål
  • Tilsæt smørret og rør det hele godt sammen
  • Lad kagemassen stå og hvile under låg i 10 minutter
  • Tænd ovnen på 175 gr. alm ovn.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir
  • Form toppene med fugtede hænder og sæt dem på bagepapiret. Brug 1-1½ spsk kagemasse pr. top
  • Bag toppene i ovnen i ca 18 min. Hold øje med, at de ikke bliver brankede i foden, men de skal gerne blive gyldne
  • Lad kagerne køle helt af på en rist, inden der kommes chokolade på bunden
  • Smelt chokoladen og dyb kokostoppene i skålen og sæt dem på et rent stykke bagepapir på et skærebræt eller en tallerken
  • Stil kagerne på køl i køleskabet i 2-3 min, så chokoladen størkner
  • Serveres gerne med en kop varm kaffe
    kokostoppe med chokoladebund

Velbekomme !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering