Sannes Bord

Koldhævede boller med fuldkorn

koldhævede boller færdigbagt

Friskbagte boller er virkelig skønt, men nogle gange har man bare ikke lige tid til at vente på at de hæver ad flere omgange, hvis man ønsker sig en bolle til morgenmad. Vi er herhjemme virkelig glade for friskbagt brød, men jeg må indrømme, at det er en lukses som mest høre weekender og ferier til, da vi simpelthen ikke får det gjort i hverdagene. Det er lidt synd, da det smager helt fantastisk og hele huset bagefter dufter af hygge.

Derfor er det bare virkelig skønt med koldhævede boller. Disse boller, smager super skønt og kræver ikke det helt store af forberedelser. Faktisk tager det ikke mere end ca. 5 minutter lige at smække dejen sammen, så det er lige til at have med at gøre..

Bland din dej inden du går i seng, og nyd friskbagte boller efter 15 minutters bagetid næste morgen – det er da nemt!

Hvis du ønsker lidt mere at “tygge” på i dine koldhævede boller, kan du med fordel tilsætte ½ dl. kerner fx solsikkekerner, græskarkerner eller hørfrø.

Koldhævede boller med fuldkorn

Lækre og nemme koldhævede boller med fuldkorn
Forb. tid12 timer
Tilb. tid5 minutter
Bagetid15 minutter
Ret: boller, brød, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: boller, brød, fuldkorn, koldhævet, morgenbrød, morgenmad
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 15 g gær
  • dl koldt vand
  • 1 tsk honning
  • 150 g fuldkorns hvedemel
  • 240 g hvedemel
  • tsk salt
  • Evt. drys af græskarkerner, solsikkekerner eller chiafrø

Sådan gør du

  • Start med at røre gæren ud i det kolde vand i en skål.
  • TIlsæt de øvrige ingredienser og rør dejen sammen med en grydeske.
  • Dejen skal være klistre, men tilsæt evt lidt mere mel, hvis den er meget klistre.
  • Kom låg på skålen og lad dejen hæve i køleskabet til næste dag.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Form bollern ved at bruge to spiseskeer, som du dypper i vand mellem hver bolle. Husk der skal være lidt plads mellem bollerne, da de hæver lidt under bagningen.
    koldhævede boller på bageplade
  • Tænd for ovnen på max varme (varmluft).
  • Sæt bollerne i ovnen og skru ned til 225 grader.
  • Bag bollerne i 15-18 minutter.
  • Afkøles lidt før servering.
  • TIP: Jeg har penslet bollerne med lidt vand og drysset med solsikkekerner.
    koldhævede boller færdigbagt

Velbekomme !

koldhævede boller færdigbagt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering