Sannes Bord

Krogmodnet koteletter i sous vide

krogmodnet koteletter i sous vide pose

Jeg har vidst nævnt det før, men tilberedning i sous vide er simpelthen bare lækkert og nemt. Kødet bliver helt vildt lækkert når det får lov at ligge og hygge sig i nogle timer i vand.

Jeg havde købt et par lækre krogmodnede koteletter, sådan i en god tykkelse 3-4 cm og med en fin fedtkant! Da det så kom til beslutningen om tilberedning var der ikke meget at diskutere. En tur i sous vide’n og så et hurtigt ophold på en varm grill, og så var der dømt lækkerier til aftensmad.

Tilbehøret hertil i dag, blev kogte nye kartofler og en lækker frisk aspargessalat.

Jeg har penslet mine koteletter med en god sød barbeque, men du kan sagtens blot nøjes med at krydre dem med salt og peber. De har en masse god smag med fra posen, da de tilberedes sammen med lidt hvidløg og frisk timian.

Krogmodnet kotelet i sous vide

De skønne krogmodnede har en god fedtmarmorering og har modnet på krog, hvilket giver dem en særlig lækkerhed over sig. 
Tilberedes i sous vide og på grill. 
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid3 timer 30 minutter
Samlet tid3 timer 45 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 2 Krogmodnede koteletter á 200 g -4 cm tykke
  • 2 fed Hvidløg
  • 3 kviste Frisk timian

Tilbehør

  • 600 g Nye kortofler
  • Blandet friske salater
  • 5 friske Grønne asparges
  • 5 friske Hvide asparges
  • 1 stav Bladselleri
  • 1 Snack peber
  • 50 g Blåbær
  • Lidt ristet sesamfrø
  • Evt. lidt god barbeque sauce

Sådan gør du

  • Start med at varme dit sous vide kar med vand op til 61 grader. 
  • Stær hvidløgene i halve og skyld timian kvistene. 
  • Kom koteletter, hvidløg og timian i en sous vide vacuum pose. 
    krogmodnede koteletter med hvidløg og timian i sous vide pose
  • Tilbered koteletterne i sous viden ved 61 grader i 3½ time. 
  • Tilbered salaten: Skræl de hvide asparges og nip bunden af dem og de grønne asparges. Kog dem i saltet vand i 3 minutter. Skyld og pluk salaten i små stykker. Skær bladselleri og snack peber i tynde skiver. Rist sesamfrøene på en tør pande et par minutter. Skyl blåbærene. Kom alle ingredienserne i en skål. 
  • Kog kartoflerne i saltet vand, så de er færdige når koteletterne skal på grillen. 
  • Tag efter 3½ time koteletterne op af deres vandbad. Tag dem ud af posen og tør dem godt af med et stykke køkkenrulle. 
    Krydr koteletterne med salt og peber og pensel dem evt. med lidt barbeque sauce (ikke for meget, for så brænder det fast på grillen). 
  • Kom koteletterne på en varm gril og tilbered dem 1-2 minutter på hver side. De skal lige få lidt farve og sprødhed på fedtkanten. 
  • Pensel evt. med lidt barbeque før servering. 
    Servér koteletterne med kogte nye kartofler og en lækker aspargessalat.
    Velbekomme! 
    krogmodnede koteletter i sous vide

2 Comments on Krogmodnet koteletter i sous vide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering