fbpx
Sannes Bord

Koteletter med skaft – tilberedt i sous vide

koteletter med skaft, ovnkartofler og spinatsalat

Skal menuen stå på koteletter med skaft, så giver tilberedning i sous vide det absolut lækreste resultat. Når koteletterne tilberedes på denne måde beholder de nemlig alt saft og kraft i kødet, og resultatet bliver en kotelet der er simpelthen så mør og saftig, at du nærmest ikke behøver en kniv til at skære den ud med.

Jeg tilsætter lidt krydderurt allerede i posen under tilberedningen, så syntes jeg at smagen kommer rigtig godt ind i kødet. Du kan sagtens erstatte den krydderurt (timian) som jeg har brugt i opskriften, med en anden fx rosmarin eller en helt tredje du måske har som en favorit.

Det skal du bruge (2 personer)

  • 2 koteletter med skaft
  • 1 fed hvidløg
  • 4-6 kviste timian
  • Lidt olie og smør til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Kom koteletterne i en sous vide posen, sammen med 2-3 kviste timian og et fed hvidløg delt i to.
  2. Tilbered koteletterne i sous vide ved 59 grader i 5 timer.
  3. Tag koteletterne ud af posen og krydder med salt og peber.
  4. Varm en pande godt op med lidt smør og olie.
  5. Læg koteletterne på den ene side og tilsæt 2-3 kviste timian.
  6. Steg koteletterne i ca. et minut på hver side, til de har fået en fin gylden stegeskorpe.
  7. Mens koteletterne steger, så overhæld dem gerne lige med lidt af oliesmørret fra panden.
  8. Serveres med fx ovnstegte kartofler og spinatsalat med en krydret topping af sprøde kikærter og creme fraiche med purløg (se billedet).

Velbekomme !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *