
Kurvebrød er en super hyggelig og fin måde at lave et lækkert hjemmebagt brød på. Kurvebrød får pga. hævningen i en kurv et virkelig fint mønster, så det er meget dekorativt at servere på fx et frokostbord.
Hjemmebagt brød er i det hele taget virkelig lækkert, og herhjemme er det næsten den eneste form for brød vi får. Jeg har det nu også bare generelt sådan, at jeg gerne vil vide hvad der er kommet i min mad, og den nemmeste måde at få det overblik på – er jo ved selv at lave det hele fra bunden!
Denne opskrift giver et dejligt brød med en god krumme. Brødet er fast og mætter godt pga. rug- og fuldkornsmelet.
Forberedelsestiden er lidt lang, da rugmelet skal stå og suge væde i 3 timer, samt at dejen skal hæve i to omgange á 1 time, men det er det hele værd.

Kurvebrød
Equipment
- hævekurv
Ingredienser
- 100 g rugmel
- 100 g fuldkornsmel
- 600 g hvedemel
- 25 g gær
- 2 spsk mørk sirup
- 6 dl vand
- 3 tsk salt
- evt. 1 dl kerner, fx solsikke eller græskarkerner
Sådan gør du
- Start med at varme 3 dl. vand op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt rugmelet. Rør godt rundt og lad det køle af i gryden, det tager 2-3 timer.
- Opløs gæren i 3 dl. lunken vand i en skål.
- Tilsæt rugmelsvællingen, fuldkornsmel, sirup. salt og evt. kerner og rør det godt sammen.
- Tilsæt herefter hvedemel lidt ad gangen, til dejen slipper siderne på skålen, men stadig er lidt fugtig.
- Ælt dejen godt i 15 minutter (jeg burger en røremaskine på trin 2 ud af 6).
- Lad dejen stå tildækket af et klæde og hæve i skålen i 1 time.
- Tag dejen op ad skålen og ælt den kort. Vend "enderne" ind over midten og form på denne måde en kugle.
- Drys rigeligt mel i din kurv og kom dejen i med samlingerne af enderne opad.
- Lad dejen efterhæve tildækket af et klæde i kurven i 1 time.
- Kom bagepapir på en bageplade og læg det hele ovenpå kurven. Vend det hele, mens du holder ved kurven og bagepladen. Løft kurven af brødet.
- Bag brødet ved 175 gr. varmluft i 65-70 minutter.
- Lad brødet køle lidt af før servering.

Velbekomme !
Tip: Prøv at bage dit kurvebrød på et bagestål og få en ekstra sprød krumme. Stålet varmes op i 1 time ved 240 gr.
Brødet føres ind på stålet vha. en bagespade/ pizzaspade og ovnen skrues ned på 230 gr. Bages i 20 minutter.
Du kan købe et bagestål her.
Indlægget indeholder affiliate links.
1 Comment on Kurvebrød