
Kylligegryde mums ! Vintersæson er gryderetssæson herhjemme. En lækker gryderet det går man aldrig fejl af. I denne opskrift har jeg lavet en kylligegryderet fyldt med lækkerier. Græskar og kylling spiller bare rigtig godt sammen og så har de fået selvskab og lidt andre skønne grøntsager også. Jeg servere retten med kogte ris til, men du kunne også sagtens servere med fx kogte kartofler, kartoffelmos eller blot naan brød. Se min opskrift på et lækkert hjemmebagt Naan brød her.
Denne opskrift er meget børnevenlig, da smagen er ret mild. Herhjemme har vi jo to små piger, som skal spise med og de elsker, ligesom deres forældre, en god gryderet. De får istedet for ris, serveres en let kartoffelmos med lidt broccoli tilsæt. Se nedenfor for inspiration.

Er du mere til et lidt mere asiatisk twist og lidt mere krydderi, vil jeg anbefale dig at tilsætte ½-1 rød chilli, 2 fed hvidløg, lidt ingefær og lad evt. 1 stang citrongræs stege sammen med de øvrige grøntsager. Ved servering kan du ligeledes med fordel, lidt pynte lidt af med frisk koriander. Herved har du en rigtig lækker og lidt spicy gryderet, som virkelig giver varmen på en kold og våd vinterdag.
Kylling med græskar
Ingredienser
- 4 stk kyllingebryst
- 1 hokaido græskar
- 1 peberfrugt snackpeber
- ½ broccoli
- 1 løg
- 1 gulerod
- 1 ds kokosmælk
- 2 dl hønsebouillon
- 1 spsk paprika
- ½ spsk karry
- salt og peber
- lidt olivenolie
Sådan gør du
- Skyl og skræl græskar, peberfrugt, gulerod og løg. Skær det i små tern.
- Skyl og skær broccoli i små buketter.
- Skær kyllingen i store tern.
- Varm lidt olivenolie godt op i en stor gryde og svits heri græskar, gulerod, løg og peberfrugt 2-3 min.
- Tilsæt kylling, paprika og karry og lad det stege med i 5 min.
- Tilsæt kokosmælk og bouillon og lad retten småkoge under låg i 20 min. Når halvdelen af tiden er gået, tilsættes broccoli.
- Smages til med salt og peber og serveres med kogte ris.
Velbekomme !