fbpx
Sannes Bord

Hel kylling m/ kartoffelfyld

 

kylling i römertopf

Herhjemme elsker vi søndage, med sofahygge og alt hvad der tilhører. I dag er vejret lidt gråt og kedeligt, så det er passende med lidt simremad. I aften står den således på en udbenet kylling med cremet kartoffelfyld tilberedt i Römertopf.

Det er efterhånden flere år siden, jeg første gang forsøgte mig med at udbene en kylling, det tog et par forsøg før jeg følte mig helt sikker i proceduren, men det er bare det hele værd. At udbene kyllingen, er en rigtig god metode som giver en ekstra god smag i kødet. Når man så tilbereder den langsomt, som denne her, ja så kan det næsten ikke blive mere velsmagende, mørt og saftigt.

Det skal du bruge:
  • 1 kylling (1300-1600 g)
  • 4-5 kartofler
  • 3 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 100 g fetaost
  • ½ dl fløde
  • ½ bouillonterning (høns)
  • 1 håndfuld persille
  • Frisk timian
  • Salt og peber
Sådan gør du: 
  1. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem i 15 min i u/saltet vand.
  2. Lav en hvidløgssmør af halvdelen af smørret og 1 fed hvidløg.
  3. Mos af kartoflerne og tilsæt smuldret fetaost, æg, hakket persille, 2 fed presset hvidløg, fløde, helt fint smuldret bouillonterning, salt og peber.
  4. Udben kyllingen (dog ikke i vinger og lår). Start med at skære ned langs brystet og skær skroget frit ned  langs begge sider – pas på du ikke skære igennem skindet på ryggen, da mosen således vil flyde ud.
  5. Kom kartoffelmosen ind i kyllingen og luk dem med kødnåle (afhængig af størrelse på kyllingen er det ikke sikkert, at du skal bruge alt fyldet).
  6. Krydder kyllingen med salt og peber, drys med frisk timian og kom klatter af hvidløgssmør på brystet.
  7. Læg kyllingen i en stegeso eller römertopf  og steg den i ovnen ved 120 grader varmluft i 2,5 time.
  8. Tag låget af, hæld evt. væden fra, skrug ovnen op på 205 grader og steg kyllingen i 30 min så skindet bliver sprødt.

Velbekomme !

Tip: Jeg har stegt kyllingen ovenpå en bund af grøn peber, aubergine, brune champignon og løg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *