Herhjemme elsker vi søndage, med sofahygge og alt hvad der tilhører. I dag er vejret lidt gråt og kedeligt, så det er passende med lidt simremad. I aften står den således på en udbenet kylling med cremet kartoffelfyld tilberedt i Römertopf.
Det er efterhånden flere år siden, jeg første gang forsøgte mig med at udbene en kylling, det tog et par forsøg før jeg følte mig helt sikker i proceduren, men det er bare det hele værd. At udbene kyllingen, er en rigtig god metode som giver en ekstra god smag i kødet. Når man så tilbereder den langsomt, som denne her, ja så kan det næsten ikke blive mere velsmagende, mørt og saftigt.
Det skal du bruge:
- 1 kylling (1300-1600 g)
- 4-5 kartofler
- 3 fed hvidløg
- 50 g smør
- 1 æg
- 100 g fetaost
- ½ dl fløde
- ½ bouillonterning (høns)
- 1 håndfuld persille
- Frisk timian
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem i 15 min i u/saltet vand.
- Lav en hvidløgssmør af halvdelen af smørret og 1 fed hvidløg.
- Mos af kartoflerne og tilsæt smuldret fetaost, æg, hakket persille, 2 fed presset hvidløg, fløde, helt fint smuldret bouillonterning, salt og peber.
- Udben kyllingen (dog ikke i vinger og lår). Start med at skære ned langs brystet og skær skroget frit ned langs begge sider – pas på du ikke skære igennem skindet på ryggen, da mosen således vil flyde ud.
- Kom kartoffelmosen ind i kyllingen og luk dem med kødnåle (afhængig af størrelse på kyllingen er det ikke sikkert, at du skal bruge alt fyldet).
- Krydder kyllingen med salt og peber, drys med frisk timian og kom klatter af hvidløgssmør på brystet.
- Læg kyllingen i en stegeso eller römertopf og steg den i ovnen ved 120 grader varmluft i 2,5 time.
- Tag låget af, hæld evt. væden fra, skrug ovnen op på 205 grader og steg kyllingen i 30 min så skindet bliver sprødt.
Velbekomme !
Tip: Jeg har stegt kyllingen ovenpå en bund af grøn peber, aubergine, brune champignon og løg.