I denne første tid på året er vi herhjemme hoppet med på den årlige sundhedsbølge. Vi prøver hele tiden, at skære ned på fedtet i vores mad og under madlavning. Derfor er jeg konstant på jagt efter nogle gode sunde alternativer, til de retter vi ellers ofte har på menuen herhjemme. Selvfølgelig skal disse gode og sunde retter også smage rigtig godt, således at vi ikke føler at vi skal undvære noget – og det kan nogle gange godt være en udfordring.
Med denne opskrift er det nu imidlertid lykkes virkelig godt. Jeg syntes faktisk, at disse kyllingefrikadeller smager mindst lige så godt, som dem vi plejer at få med svine- og kalvekød og det er bestemt ikke kun i den sunde årstid, de vil blive serveret fremover.
Mit forslag til tilbehør; Vintersalat, grønkålschips og evt. bulgur.
Det skal du bruge (giver ca. 16 kyllingefrikadeller)
- 400 g hakket kyllingekød
- 1 æg
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- ½ bundt frisk persille
- 1½ dl. mælk
- 2 dl. rasp
- 2 spsk. hvedemel
- 2 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Start med at komme alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt mælk og æg og rør det hele sammen til en dej-masse. Lad det stå og trække mens du forbereder kødet.
- Hak løg, hvidløg og persille fint (jeg bruger en minihakker).
- Kom kødet i en anden skål, tilsæt løg, hvidløg og persille og bland det hele sammen.
- Tilsæt dej-massen og ælt farsen godt.
- Varm lidt olie på en pande, form frikadellerne ved hjælp af en spsk. og steg dem gyldne og sprøde.
Spises som de er med det foreslåede tilbehør eller andet efter eget valg. Kyllingefrikadellerne er også virkelig gode til madpakken.
Velbekomme !T
Tip: Prøv også mine lækre lammefrikadeller, de er et super alternativ til kyllingedellerne, dog ikke så magre.
1 Comment on Kyllingefrikadeller med persille