Sannes Bord

Laks med hvidvinssauce

laks med hvidvinssauce, spinatsalat og pastaEt dejligt saftigt stykke laks går man altså ikke helt galt i byen med. Hvis du spørger mig, så er det nok min favorit fisk. I denne opskrift, har jeg blot stegt laksen på en pande med lidt olie og salt, så den dejlige smag af laks bibeholdes mest muligt.

Jeg servere i dag laksen med en cremet hvidvinssauce, lidt frisk pasta og en sprød spinatsalat med ristede pinjekerner. Find opskriften på min spinatsalat her.

Når jeg servere laks, så beregner jeg et eller 1½ stykke til hver. Da det kan variere meget hvor store stykker jeg kan få hos min fiskeforhandler, så er en god tommelfingerregel at beregne ca. 200 g fisk pr person.

Start med at lave hvidvinssaucen, da den skal koge ind ad to omgange. Hvis du vil servere din laks med spinatsalat, så  lav den mens saucen koger ind.

Det skal du bruge til hvidvinssauce
  • 2 skalotte løg
  • 2 spsk. smør
  • 1½ dl. tør hvidvin
  • 1½ dl. hønsefond (fx fond du chef)
  • 2 dl. fløde
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Hak løgene fint.
  2. Smelt smørret i en lille gryde og lad det bruse af.
  3. Steg løgene i smørret ved middel varme til de bliver glasklare.
  4. Tilsæt hvidvinen og kog det ind til halv mængde
  5. Tilsæt fond og kog det ind til der er ca ½ dl. tilbage
  6. Tilsæt fløden og rør godt.
  7. Smag til med salt og peber.
Laks til 2 personer
  • 2 store laksestykker ca 400g
  • Smagsneutral olie fx rapsolie
  • Groft salt og frisk kværnet peber
Sådan gør du
  1. Varm en pande op med olie og groft salt
  2. Kom laksefileterne med skinsiden nedad på panden og skru ned til middel varme
  3. Steg fileten 4-6 minutter, til den begynder at blive lidt hvidlig op ad siden (hvis du vil servere din fisk med frisk pasta til, så kog den nu mens fisken steger).
  4. Krydr med friskkværnet peber, vend fileten og sluk for panden.
  5. Efter 2 minutter er den klar til servering.

Velbekomme !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *