Sannes Bord

Lækre lammefrikadeller

lammefrikadeller

Denne opskrift på lammefrikadeller, giver nogle helt igennem fantastiske deller til fx påskefrokosten eller som alternativ til de traditionelle frikadeller med svine- og kalvekød . Disse lammefrikadeller har en særlig dejlig smag af lam og krydderier, som gør at de bliver uimodståelige.

Jeg serverede lammefrikadeller til årets påskefrokost og det var et hit! Tilbehøret kan vælges ud fra, om det er en hovedret eller en lille mellemret, som fx til en længere frokost. Jeg serverede lammefrikadellerne med syltede beder og hjemmebagt rugbrød. De passer også rigtig godt sammen med tzatziki, som fyld i et pitabrød eller fx med små krydrede kartofler og en god salat. Mulighederne er mange!

Jeg har lavet en stor portion, da vi blev 12 personer og der var rigeligt med deller. Du kan sagtens halvere opskriften, men ellers kan overskydende deller med fordel fryses og gemmes til en anden god gang!

Lækre lammefrikadeller


Forb. tid10 minutter
Tilb. tid35 minutter
Hviletid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Hovedret
Keyword: frikadeller, hovedretter, lam, påske
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 1200 g Hakket lammekød
  • dl Rasp
  • 3 spsk Hvedemel
  • 2 store Æg
  • 2 dl Mælk
  • 2 store Løg
  • 6-7 fed Hvidløg
  • 3+3 kviste Rosmarin
  • ½ tsk Allehånde
  • Salt & peber
  • Smør og olie til stegning

Sådan gør du

  • Start med at blande rasp, mel og godt med salt og peber i en skål.

  • Tilsæt mælk og æg og bland det hele godt sammen og lad det stå i 10 minutter og trække. 
  • Kom de rasterende ingredienser i skålen – de 3 kviste rosmarin afstilkes og hakkes fint og tilsættes. Rør farsen sammen og lad den hvile 20 minutter på køl og gerne længere. 
  • Varm en pande med smør og lidt olie og en kvist rosmarin godt op. 
  • Form lammefrikadellerne med en spiseske til den ønskede størrelse (jeg laver dem på størrelse med en golfbold) og steg dem ved middelvarme i ca. 15 minutter pr. hold. Lad være med at overfylde panden, så hellere lave et hold mere. Hvis panden er overfyldt får fedtstoffet i panden ikke mulighed for at sprøjte op på siderne af dellerne, hvilket er med til at give en god smag.  
  • Når rosmarinkvisten i panden bliver helt gennemstegt og slatten tilføjer du en ny, så der hele tiden er lidt frisk rosmarin til at give smag til stegefedtet. 
  • Servér lammefrikadellerne lune. 
    Velbekomme ! 

Tip: Prøv at servere dine lammefrikadeller med mine hjemmesyltede bolsjebeder eller gule beder

1 Comment on Lækre lammefrikadeller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering