fbpx
Sannes Bord

Langtidsstegt and

langtidsstegt andLangtidsstegt and er noget af det lækreste og møreste der findes! Står du og skal lave andesteg til jul, Mortens aften (ved godt det traditionelt set skal være gåsesteg, men oh well..) eller en anden festlig lejlighed, så vil jeg anbefale at du langtidssteger din and! På denne måde beholder du smagen og kraften i anden, og kødet bliver utroligt mørt.

Det kræver selvfølgelig lidt ekstra tid, men når først anden er i ovnen, så passer den (næsten) sig selv. Har du købt en frossen and, så skal den gerne tø stille og roligt op over 2-3 dage i køleskab.

Tid: 6 timer i ovn + 30 minutters hvil.

Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 135 gr. alm ovn (har du flere ænder, brug da varmluft)
  2. Den optøede and skylles og renses for evt. blodrester mv. – både udvendigt og indvendigt.
  3. Dup den tør med køkkenrulle og giv den en god omgang salt og peber – især indeni.
  4. Jeg fylder min and med syrlige æbler og svesker, men det er en smagssag.
  5. Læg anden med brystsiden nedad på en rist over en bradepande.
  6. Hæld 1 L. vand i bradepanden og kom 1 løg skåret i tykke skiver ved.
  7. Sæt anden i ovnen og steg den i 1 time.
  8. Efter 1 time, vendes anden om på ryggen. Hæld lidt af væden fra bardepanden over anden. Nu skal den stå og hygge sig i 4½ time, hvor du gerne 1 gang i timen overhælder den med lidt af væden fra bradepanden.
  9. Når anden har stået i ovnen i 5½ time, skruer du op på 220 gr. den sidste ½ time – men hold øje med at den ikke bliver branket!
  10. Lad gerne anden hvile i ½ time før du skære den ud og servere.

Velbekomme !

Tip: Hvis du vil lave verdens bedste andesovs, så prøv min opskrift her. 

2 Comments on Langtidsstegt and

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *