Sannes Bord

Lasagne bolognese, den traditionelle

lasagne bolognese og en frisk salat

Nu er lasagne bolognese en af vores absolutte favoritter når der skal hygges med lidt comfort food herhjemme! I dag er ingen undtagelse, og på denne ellers dejlige søndag, hvor vejret bare ikke lige har været helt så sommerlig, som man ellers kunne ønske sig på en juli dag, så passer denne lækre lasagne faktisk perfekt på menuen.

Jeg har i denne opskrift lavet en lækker traditionel bolognese sauce, som har fået lov til at stå og hygge sig i en times tid inden den er brugt, som lag i lasagnen. Den lange tilberedning gør at smagene bliver både lækker og lidt mere intens, end en hurtiglavet sauce.

I stedet for den meget anvendte udgave med morneysauce, bruger jeg i denne opskrift ricotta og revet ost som mellemlagene mellem plader og kødsauce. Det giver en blød og cremet konsistens, hvor det hele ikke flyder ud fordi det er for “vådt”, og så giver det altså også en virkelig skøn smag til lasagnen, hvis du spørger mig.

Du kan nu sagtens erstatte ricotta osten, med den almindelige mornaysauce hvis du er mere til denne udgave.

Lasagne bolognese

Virkelig lækker, traditionel lasagne bolognese, som den bør smage!
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid1 time 30 minutter
Tid i ovn40 minutter
Ret: frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: bolognese, comfortfood, lasagne
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød (ikke for mager)
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 2 stænger bladselleri
  • dl hvidvin
  • 2 dl okseboullion
  • 1 dl fløde (du bestemmer selv hvor sund den skal være)
  • 1 ds tomatpasta (den lille dåse, dobbelt koncentrat på 70 g)
  • 2 laurbærblade
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 10-12 lasagneplader
  • 500 g ricotta ost
  • 200-300 g revet ost

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg, gulerødder og ladselleri meget fint – jeg bruger en foodprocessor.
  • Svits grøntsagerne ved middel varme i 10 minutter, i 1-2 spsk. olivenolie i en gryde, tilsæt laurbærblade og lad dem svitse med.
  • Skru lidt op for varmen g tilsæt kødet. Lad kødet brune godt af og tilsæt så salt og peber.
  • Kom vinen ved kødet og lad retten koge i ca. 10 miinutter, til vinen næsten er kogt væk. Rør i gryden af og til.
  • Tilsæt tomatpastaen og rør godt rundt.
  • Tilsæt okseboullion og lad retten simre under låg i 1 time, rør i retten et par gange undervejs.
  • Tilsæt fløden og lad retten koge i 10 minutter igen.
  • Smag til med salt og peber.

Opbygning af lasagne bolognse

  • Start med at dække bunden af et (helt kvardratisk) ildfast fad.
    første lag i lasagne
  • Dæk kødet med et lag lasagneplader, knæk evt. et par af dem, så du får stykker så hele bunden kan dækkes.
  • Smør ricotta ost på pladerne og drys med revet ost ovenpå.
  • Gentag nu i to lag mere og slut af med ricotta og godt med revet ost.
  • Bag lasagnen ved 200 gr. alm ovn i ca. 40 minutter.

Velbekomme !

lasagne bolognese

Tip: Servér din lasagne bolognese med en frisk salat og evt. lidt friskbagt brød til. Se min opskrift på en dejlig spinatsalat her.

Som alternativ til denne skønne traditionelle lasagne bolognese kan jeg anbefale dig at prøve min opskrifter på fiskelasagne, vegetarisk lasagne af plantefars, eller den hurtige hverdags lasagne.

3 Comments on Lasagne bolognese, den traditionelle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering