fbpx
Sannes Bord

Lasagne af plantefars (vegetar)

lasagne af plantefars

Lasagne er altid lækkert, det er i hvert fald sådan vi har det herhjemme. Jeg har lavet mange udgaver af lasagne, netop fordi at denne ret nærmest kan bære det meste og er en god anledning til lige at få brugt lidt af de rester, som kan ligge på grøntsagshylden.

I denne opskrift har jeg prøvet kræfter med plantefars. Jeg syntes at plantefars er en lidt sjov at arbejde med og i lasagne er det faktisk ret lækkert og næsten ikke til at smage forskel fra oksekøds udgaven, som vi kender den.

lasagne af plastefars

Denne lasagne af plantefars bliver rigtig dejlig cremet, da plantefars er lidt mere blød i konsistensen end en kød-udgave er. Smager også rigtig godt kold i madpakken!

Hvis du gerne vil have, at der er lidt mere smæk på smagen, så prøv at tilsætte lidt frisk hakket chili eller lidt cayenne peber. Det giver en dejlig varme til retten.

Lasagne af plantefars (vegetar)


Forb. tid35 min
Tilb. tid40 min
Simretid20 min
Samlet tid1 t 15 min
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: hovedret, kødfri, lasagne, vegetar
Antal: 4 personer
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

Lasagne sauce

  • 400 g plantefars (jeg bruger den fra Naturli´)
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 stang bladselleri
  • 1 dåse purerede tomater
  • 1 dl tør hvidvin
  • 5 spsk spidskommen
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 1 knivspids allehånde
  • 1 tsk røget paprika
  • salt og peber
  • lidt olie til stegning

Mornay sauce

  • 1 spsk hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 25 g smør
  • 75 g revet ost
  • ½ tsk stødt muskatnød
  • salt og peber

Øvrige ingredienser

  • 125 g revet ost
  • 9 lasagneplader

Sådan gør du

Lasagne sauce

  • Hak løg og hvidløg fint og svits det i lidt olie i en gryde til løgene er glasklare. 
  • Hak gulerødder og bladselleri fint. Brug evt. en minihakker. Tilsæt til løgene og svits et par minutter. 
  • Tilsæt plantefars og rør godt rundt, så farsen fordeles og brunes lidt.
  • Tilsæt hvidvin og lad det koge ind.
  • Tilsæt purerede tomater og krydderier. Lad nu retten simre under låg ved svag varme i 20 minutter. 
    Lav imens mornay saucen.

Mornay sauce

  • Rør mel og 2 spsk. mælk sammen i en gryde uden varme. 
  • Rør resten af mælken i  og tænd for varmen. 
  • Når saucen er lige under kogepunktet tilsættes smørret og saucen koges ved svag varme under omrøring i 5 minutter. 
  • Tilsæt revet ost, stødt muskatnød, salt og peber. 
  • Lad osten smelte, stadig under omrøring og smag saucen til med muskatnød, salt og peber. 
    Når osten er helt smeltet er saucen klar. 

Samling af lasagnen

  • I et ildfast fad kommes mornay sauce i bunden og derpå et lag lasagne plader. I min form passer det med 3 stk. lasagneplader i hvert lag for at dække hele fladen. 
  • Ovenpå lasagnepladerne kommes 1/3 af lasagne saucen.
    Fortsat så med lasagneplader, lasagne sauce, lasagneplader, lasagnesauce, mornay sacue og til sidst revet ost. 
  • Bag lasagnen ved 175 gr. varmluft i 40 minutter. 
    Velbekomme ! 
lasagne af plantefars på gaffel

Servér fx din lasagne med en lækker og sprød frisk grøn salat.

lasagne af plantefars og salat
Lasagne af plantefars og en lækker grøn salat

Tip: Prøv som altarnativ også min, lasagne bolognese den traditionelle, hverdags lasagne eller fiskelasagne.

1 Comment on Lasagne af plantefars (vegetar)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *