Macarons er en super hyggelig og delikat lille kage. Den kan være lidt drilsk, men opskriften her beskriver udførligt trin for trin, hvordan du laver dine macrons så de ikke sprækker/ knækker i overfladen under bagningen. Nyd dem til kaffen, som tilbehør til en dessert eller fx til at pynte andre kager med. Mulighederne er mange med disse små lækre “hapsere”.
Inden du går i gang, så sørg for at dine æggehvider ikke er helt kolde – de skal gerne være stuetemperatur. Jeg laver min egen mandelmel, men du kan sagtens bruge en købt mandelmel.
Salt karamellen foreslår jeg, at du laver, når dine macrons ligger og hviler, da den gerne lige skal stå lidt i køleskabet inden du smøre den på.
Det skal du bruge til macrons
- 75 g. mandler
- 150 g. flormelis
- 2 x æggehvider ca. 70 g.
- 75 g. sukker
- 1½ spsk. kakaopulver
Sådan gør du
- Start med at lave mandelmelet (hvis du har købt mandelmel så afmål 3 dl. spring ned til trin 4).
- Mandlerne tørres af i et stykke køkkenrulle, da de ofte er lidt støvet.
- Mandler og flormelis kommes i en foodprocesor eller en minihakker og blendes til mel.
- Tag en spsk. æggehvide fra til senere.
- Pisk æggehviderne luftige (ikke stive!).
- Tilsæt sukker og pisk massen stiv.
- Vend mandelmel i.
- Si kakaopulveret i og rør kraftigt i dejen (ca 12 gange).
- Tilsæt den spsk. æggehvide du satte fra og rør dejen glat.
- Kom dejen i en sprøjtepose med en tyl med rundt hul og sprøjt dejen ud i små runde mønter på en bageplade med bagepapir (ca på størrelse med en 5 krone).
- Tag fat om bagepladen og bank den ned i bordet 2-3 gange (lidt hårdt) så luftbobler kommer op til overfladen.
- Lad kagerne stå og hvile i 45 min uden tildækning – så dannes der en skorpe på dejen.
- Lav nu saltkaramel mens kagerne hviler (se nedenfor).
- Bag kagerne ved 160 grader alm. ovn i 13-14 min.
- Tag straks kagerne med bagepapir over på en rist til afkøling når de kommer ud af ovnen og vent 5-10 min før du tager dem af papiret.
- Når kagerne er helt afkølede smøres de med saltkaramel og sættes sammen to og to.
Det skal du bruge til saltkaramel
- 150 g. mælkechokolade
- 75 g. sukker
- 80 g piskefløde
- 1-1½ tsk. salt
Sådan gør du
- Chokoladen hakkes fint og kommes i en skål
- Sukkeret smeltes til en lysebrun masse i en gryde. Imens varmes fløden i en anden gryde til lige under kogepunktet (må ikke koge).
- Sukkermassen tages af kogepladen og fløden tilsættes med det samme, men der røres godt.
- Massen hældes over chokoladen og lades stå i 2 min., hvorefter der røres med en dejskraber fra midten og ud i cirkelbevægelser til karamellen er blank.
- Smag til med salt.
- Lad karamellen stå i køleskabet i ½ time inden den smøres på macrons.
Velbekomme !
1 Comment on Macarons m/ saltkaramel