Sannes Bord

Millionbøf med kartoffelmos

millionbøf med kartoffelmos

Jeg husker, at vi i min barndom har fået millionbøf rigtig ofte – faktisk kan jeg ikke huske hvornår jeg sidst har lavet denne ret, for efter jeg fløj fra reden havde jeg travlt med at udforske andre retter.

Faktisk smager millionbøf jo rigtig dejligt, og så er det en nem ret lige at bikse sammen. På denne kolde årstid og sådan en kold januardag som det har været i dag – ja der må jeg indrømme at denne ret var helt perfekt. Måske jeg skal til at finde lidt flere af de gamle klassikere frem igen.

Jeg servere kartoffelmos når vi får millionbøf, men du kan sagtens servere ris, kogte kartofler eller pasta til i stedet.

Det skal du bruge (4 personer)

Millonbøf:

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 gulerødder
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stænger bladselleri
  • 3 dl. vand + 1 oksebouillonterning
  • ½ dl. mælk
  • 1 spsk. tomatpasta
  • Lidt maizena jævning
  • Salt og peber
  • Smør til stegning ca. 20 g
  • Evt soveskulør

Kartoffelmos:

  • 900 g kartofler
  • 1-1½ dl. mælk
  • 25 g smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Hak løg, hvidløg fint, gulerødder og bladselleri fint
  2. Smelt smørret i en gryde og svits løg og hvidløg heri, til de er glasklare
  3. Tilsæt kødet og brun det af
  4. Tilsæt gulerødder, bladselleri og tomatpasta og rør godt rundt
  5. Lad det hele stege et par minutter
  6. Tilsæt vand, mælk og bouillonterning og lad sovsen koge under låg i 30 minutter ved svag varme
  7. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern
  8. Kog kartoflerne i usaltet vand i 18 minutter
  9. Hæld vandet fra og tilsæt smør og mælk
  10. Pisk kartoflerne til en luftig mos, tilsæt evt mere smør eller mælk hvis den er lidt for tyk.
  11. Smag mosen til med salt og peber
  12. Jævn millionbøffen med maizena, smag til med salt og peber og tilsæt evt. sovsekulør indtil sovsen får den ønskede farve

Velbekomme !

millionbøf med kartoffelmos

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *