fbpx
Sannes Bord

Mørbradgryde

mørbradgryde

Mørbradgryde, en rigtig hyggeret som hele familien kan samles om.

Når efteråret, med sin regn og blæst raser udenfor, så er der ikke noget bedre end at kunne sidde i godt selvskab og nyde en gryde med simremad, og her er mørbradgryde en klar favorit herhjemme.

Denne skønne og klassiske gryderet kan laves på mange forskellige måder, men denne opskrift er min absolutte favorit.

Det skal du bruge
  • 1 svinemørbrad 400-500 g
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g. champignon
  • 200 g. bacon
  • 150 g cocktailpølser
  • 1 x hakkede tomater (jeg køber dem i en karton i stedet for dåser)
  • 2 spsk. tomatpasta koncentreret
  • 2½ dl. fløde
  • 2 stk. svinebouillon terninger
  • 4 tsk. paprika
  • 2 stk. laurbærblade
  • 3 stk. enebær
  • Lidt smør til stegning
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Hak løg og hvidløg og steg dem glasklare i en stor gryde i lidt smør.
  2. Tilsæt bacon og steg det med et par minutter. Afpuds imens svinemørbraden og skær den i store tern.
  3. Tilsæt mørbraden og svits kødet med i gryden til det har fået lidt stegeskorpe.
  4. Skyld og rens champignon og skær dem i kvarte. Tilsæt sammen med halverede cocktailpølser.
  5. Rør godt rundt og tilsæt efter et par minutter salt, peber, paprika, laurbærblade, enebær, tomatpasta, hakkede tomater, fløde og svinebouillonterninger.
  6. Lad retten simre under låg i 45 minutter.
  7. Smag retten til med salt og peber.
  8. Server med kartoffelmos eller fx ris.

Velbekomme !

mørbradgryde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *