Sannes Bord

Nem fiskesuppe

fiskesuppe med bacon og dild

Når det kommer til forretter, så er det altid lækkert med en fiskeret. En anden ting der er vigtig for mig, er at det ikke er en alt for kompliseret ret. Forretter skal være enkle og lækre i min optik, og det er denne fiskesuppe netop.

Retten er hurtig at lave, og du kan sagtens servere den som en hovedret hvis du ønsker det, her vil jeg blot anbefale at du fx bager nogle små suppe brød til. Se min opskrift på små lækre suppebrød her.  

Det skal du bruge (4 portioner firskesuppe)

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 6½ dl. hønsebouillon 
  • 1½ dl. piskefløde 
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander 
  • 25 g smør 
  • 500 g hvide fiskefilet (jeg bruger Alaska sej fillet)
  • 8 stk. bacon 
  • Lidt citronsaft 
  • Salt og peber 
  • Lidt dild til pynt

Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg fint. 
  2. Smelt smørret i en gryde og svits løg og hvidløg heri (de må ikke tage farve). 
  3. Når løgene er glasklare tilsættes spidskommen og koriander. 
  4. Tilsæt bouillon og fløde og lad suppen koge i 10 minutter. 
  5. Mens suppen koger steges baconen sprød og lades dryppe af på et stk. køkkenrulle.
  6. Blend suppen og smag til med salt, peber og citronsaft. 
  7. Skær fiskefileterne i store mundrette stykker og tilsæt dem i suppen. 
  8. Lad fisken simre i suppen ved lav varme i 4-5 minutter. 
  9. Smag evt. til med lidt salt og peber. 
  10. Servér din fiskesuppe med pynt af bacon og en kvist dild. 

Velbekomme ! 

nem fiskesuppe med bacon og dild

2 Comments on Nem fiskesuppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *