fbpx
Sannes Bord

Græsk inspireret oksekødstærte

Denne græsk inspireret oksekødstærte er fuld af smag og kraft. Nu er jeg i forvejen rigtig glad for tærter, jeg syntes simpelthen bare at de er så hyggelig en spise. Og så præsentere en god tærte sig også altid så fint på et frokost- eller aftenbord.

Her i opskriften har jeg lavet en skøn oksekødstærte, som gerne skulle lede tankerne hen på det fantastiske græske køkken. Tærten indeholder derfor både oliven, feta og et per af mine favorit krydderurter, rosmarin og timian. Og for at gøre oplevelsen perfekt, servere jeg en hjemmelavet tzatziki til, men så bliver det heller ikke ret meget bedre.

Du bestemmer selv hvor sund fløden i ostetoppingen skal være, men en fedtfattig madlavningsfløde på 4 % kan sagtens gå an, hvis du gerne vil spare lidt på kcal.

Hvis du gerne vil prøve at give tærten et ekstra pift, så prøv at udskifte det hakkede oksekød med hakket lammekød, det giver en super skøn og lidt anderledes smag.

Græsk inspireret oksekødstærte

Skøn og lækker tærte med smagen af Grækenland. Nyd både til frokost og til aften.
Forb. tid40 min
Tilb. tid1 t 10 min
Ret: frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, græsk
Keyword: græsk, oksekød, tærte
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

Kødsovsen

  • 400 g hakket oksekød, ikke for fed
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 1 lille squash
  • 15 sorte oliven
  • ½ dl oksefond
  • 1-2 kviste rosmarin eller 1 spsk. tørret
  • 3-4 kviste timian eller 1 spsk tørret
  • 1 tsk røget paprika
  • ½ tsk cayenne peber
  • salt og peber

Ostetopping

  • 3 spsk creme fraiche
  • 100 g hytteost
  • 100 g fetaost
  • 1/4 dl fløde
  • 2 æg
  • salt og peber

Øvrigt

  • 4-5 tomater
  • 6 cherry tomater
  • lidt frisk salat til topping
  • 1 portion tærtedej
  • lidt olie til stegning

Sådan gør du

  • Hvis du vil bage din egen tærtedej, så start med at lave dejen da den skal hvile i 30 minutter (imens kan du lave kødsovsen). Hvis du anvender en købt tærtedej, så spring videre til næste trin.
  • Beklæd din tærteform med tærtedej og prik huller i dejen med en gaffel.
  • Bag tærten i 20 minutter ved 200 gr. alm. ovn.
  • Imens tærten bager lav da kødsovsen.
  • Hak løg, hvidløg og porre fint. Varm et par spsk. olie op i en gryde og steg løgene ved middel varme til de bliver glasklare.
  • Skru lidt op for varmen og brun kødet i gryden.
  • Skær de sorte oliven i skiver. Skræl squashen og fjern kernerne, skær den i små tern.
  • Tilsæt oliven, squash og de øvrige ingredienser og rør det hele godt sammen. Koges i 5 minutter, hvorefter gryden tages af varmen så kødsovsen kan køle lidt ned, inden den skal på tærten.
  • Hak tomaterne fint og afdryp dem godt i en si.
  • Kom æg, hytteost, fløde og creme fraiche i en skål og smulder fetaosten heri. Pisk det hele sammen og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.

Samling

  • Når tærtebunden har forbagt tages den ud af oven og fyldet fyldes i.
    tærtebund i tærtefad
  • Start med at komme oksekødssovsen i.
    oksekødstærte
  • Fordel den afdryppede tomatmos på hele tærten.
  • Hæld ostetoppingen over og bag tærten ved 200 gr. alm. ovn i ca. 50 minutter.
    oksekødstærte 3. lag
  • Serveres med lidt frisk grønt salat på toppen og tzatziki.
    oksekødstærte færdigbagt

Velbekomme !

græsk inspireret oksekødstærte
græsk inspireret oksekødstærte
græsk inspireret oksekødstærte med tzatziki

Måske du også ville syntes om mine andre opskrifter på tærter. Prøv fx min tærte med kartofler og blomkål eller porretærte med bacon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering