fbpx
Sannes Bord

Osso buco med safran-kartoffelmos og bagte rosenkål

osso buco med safran kartoffelmos og bagt rosenkål

Osso buco er helt enkelt sagt; Utrolig lækkert! Jeg syntes personligt, at denne skønne simreret bliver allerbedst når den tilberedes i en Römertopf. I Römertopfen bliver indholdet nærmest dampet mørt, mens alle de lækre ingrediensernes saft og kraft trænger ud i den sauce som kød og grøntsager ligger i, hvilket resulterer i en utrolig smagfuld ret.

Denne simreret er en sand italiensk klassiker, som i sin originale udgave serveres med en risotto, men herhjemme er vi mere tilhængere af en dejlig cremet kartoffelmos med safran og lidt bagt rosenkål til.

Hele herligheden toppes selvfølgelig med en skøn gremolata af persille, citron og hvidløg – mums!

Det skal du bruge; Osso buco (4 personer)
  • 6-8 stk. osso buco
  • 3 stk. gulerødder
  • 3 løg
  • 5 fed hvidløg
  • ½ knoldselleri (lille)
  • 3 stænger blegselleri
  • 2 spsk. tomatpasta
  • 2 dåser flåede tomater
  • 2 dl. hvidvin
  • 6 dl. oksebouillon (2 terninger i)
  • Olivenolie
  • 2 laurbærblade
  • ½ dl. hvedemel
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Start med at stille din Römertopf i blød i 30 minutter.
  2. Tør dine kødstykker af med lidt køkkenrulle og klip 3-4 steder rundt i kanten. På denne måde undgår du, at stykkerne krøller når de steges.
  3. Bland i en dyb tallerken, mel med rigeligt salt og peber og vend kødstykkerne heri.
  4. Kom en god sjat olivenolie i en gryde og steg kødet af heri ved middel-høj varme – de skal gerne få en fin skorpe (steg kødet 2-3 stykker ad gange alt afhængig af hvor stor din gryde er).
  5. Hak løg og hvidløg fint, og steg det glasklart i den resterende olie (tilsæt evt. lidt ekstra olie hvis der ikke er så meget tilbage).
  6. Hak gulerødder, selleri og blegselleri fint og svits det sammen med løgene et par minutter.
  7. Tilsæt vin, laurbærblade, flåede tomater og tomatpasta og rør det hele sammen.
  8. Hæld halvdelen af saucen i bunden af Römertopfen. Læg kødstykker i saucen og hæld resten af saucen over.
  9. Tilsæt bouillon så det lige dækker alt kød.
  10. Så skal den bare ind i ovnen ved 200 gr. alm. ovn og hygge sig i 3 timer.
  11. Efter 3 timer tages den ud og lades stå og trække i 30 minutter under låg.
Det skal du bruge: Kartoffelmos med safran
  • 1 kg. kartofler
  • 1 g safran
  • 50 smør
  • 1 dl. (sød)mælk
  • Salt
Sådan gør du
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
  2. Kog kartoflerne i usaltet vand med safran i 20 min.
  3. Hæld vandet fra og tilsæt smør og mælk.
  4. Pisk kartoflerne til mos og smag til med salt.
Det skal du bruge: Bagte rosenkål
  • 400 g. rosenkål
  • Olivenolie
  • Skal af ½ citron
  • Lidt sesamfrø
  • Groft salt
Sådan gør du
  1. Rens rosenkålne og skær dem i halve
  2. Læg dem på en bageplade med bagepapir og hæld lidt olivenolie hen over
  3. Drys med groft salt og sesamfrø
  4. Bages ved 200 gr. alm. ovn i 30 minutter (mens osso buco’en står og trækker)
Det skal du bruge: Gremolata
  • 1 dl. hakket persille
  • Skal af ½ citron
  • 1 fed hvidløg

Bland hakket persille med citronskal og presset hvidløg i en skål. Drysses over kødet ved servering.

Velbekomme !

osso buco med karfoffelmos og bagte rosenkålTip: Jeg beregner 1½ – 2 stykker kød pr person alt afhængig af kødets størrelse. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *