Sannes Bord

Ovnbagt græskar

ovnbagte græskar

Ovnbagt græskar det er faktisk virkeligt lækkert og nogle gange skal der jo lige hittes på lidt ekstra lækkert tilbehør til aftensmaden. Jeg har i denne opskrift udnyttet at efteråret er kommet, og så er der jo græskar i sæson.

Det med at bruge grøntsagerne når de er i sæson, kan varmt anbefales både fordi de smager allerbedst, men det er faktisk også i den periode, at de er billigst.

Jeg bruger et Hokkaido græskar, men andre fx butternut squash kan også sagtens bruges.

Ovnbagt græskar

Lækkert efterårs tilbehør til kød- eller vegetarretter.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Tilbehør
Keyword: græskar, tilbehør, vegan, vegetar
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar
  • 1 hvidløg
  • ½ rød chili
  • ½ tsk merian
  • ½ tsk timian
  • 1 tsk paprika
  • ½ appelsin (saften)
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl og halvér græskaret. Fjern kerner og travler.
  • Skær græskaret ud i skiver (halvmåner) på ca. 1 cm tykkelse.
  • Bland de øvrige ingredienser til en marinade i en skål, og vend græskarstykkerne heri.
  • Hæld skiverne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag græskarstykkerne ved 175 gr. varmluft i 20 minutter.

Velbekomme !

Tip: Prøv min opskrift på pirogger med græskarfyld, hvor jeg netop bruger disse skønne ovnbagte græskar, som hovedelementet i fyldet.

1 Comment on Ovnbagt græskar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering