fbpx
Sannes Bord

Ovnbagt græskar

ovnbagte græskar

Ovnbagt græskar det er faktisk virkeligt lækkert og nogle gange skal der jo lige hittes på lidt ekstra lækkert tilbehør til aftensmaden. Jeg har i denne opskrift udnyttet at efteråret er kommet, og så er der jo græskar i sæson.

Det med at bruge grøntsagerne når de er i sæson, kan varmt anbefales både fordi de smager allerbedst, men det er faktisk også i den periode, at de er billigst.

Jeg bruger et Hokkaido græskar, men andre fx butternut squash kan også sagtens bruges.

Ovnbagt græskar

Lækkert efterårs tilbehør til kød- eller vegetarretter.
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Ret: Tilbehør
Keyword: græskar, tilbehør, vegan, vegetar
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar
  • 1 hvidløg
  • ½ rød chili
  • ½ tsk merian
  • ½ tsk timian
  • 1 tsk paprika
  • ½ appelsin (saften)
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl og halvér græskaret. Fjern kerner og travler.
  • Skær græskaret ud i skiver (halvmåner) på ca. 1 cm tykkelse.
  • Bland de øvrige ingredienser til en marinade i en skål, og vend græskarstykkerne heri.
  • Hæld skiverne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag græskarstykkerne ved 175 gr. varmluft i 20 minutter.

Velbekomme !

Tip: Prøv min opskrift på pirogger med græskarfyld, hvor jeg netop bruger disse skønne ovnbagte græskar, som hovedelementet i fyldet.

1 Comment on Ovnbagt græskar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering