
Ovnbagt græskar det er faktisk virkeligt lækkert og nogle gange skal der jo lige hittes på lidt ekstra lækkert tilbehør til aftensmaden. Jeg har i denne opskrift udnyttet at efteråret er kommet, og så er der jo græskar i sæson.
Det med at bruge grøntsagerne når de er i sæson, kan varmt anbefales både fordi de smager allerbedst, men det er faktisk også i den periode, at de er billigst.
Jeg bruger et Hokkaido græskar, men andre fx butternut squash kan også sagtens bruges.
Ovnbagt græskar
Ingredienser
- 1 hokkaido græskar
- 1 hvidløg
- ½ rød chili
- ½ tsk merian
- ½ tsk timian
- 1 tsk paprika
- ½ appelsin (saften)
- 2 spsk olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Skyl og halvér græskaret. Fjern kerner og travler.
- Skær græskaret ud i skiver (halvmåner) på ca. 1 cm tykkelse.
- Bland de øvrige ingredienser til en marinade i en skål, og vend græskarstykkerne heri.
- Hæld skiverne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag græskarstykkerne ved 175 gr. varmluft i 20 minutter.
Velbekomme !
Tip: Prøv min opskrift på pirogger med græskarfyld, hvor jeg netop bruger disse skønne ovnbagte græskar, som hovedelementet i fyldet.
1 Comment on Ovnbagt græskar