Sannes Bord

Ovnbagt ørredfilet

forberedelse af ovnbagt ørredfilet

Ovnbagt ørredfilet er super lækkert og velsmagende og så kræver det faktisk ikke det helt store hurlumhej. Ved at pakke en ørredfilet ind på denne måde, som er beskrevet her i opskriften, vil du kunne beholde saft og kraft i fileten, og derved kunne servere et super mørt og saftigt stykke fisk.

Fisk er virkelig lækkert og tilmed rigtig sundt. Herhjemme er vi nu ikke altid for gode til at få fisk så ofte, men når vi får det, så skal det også være lækkert og velsmagende. I denne opskrift har jeg fået fat i en lækker halv ørredfilet. Ørred smager super godt, men du kan sagtens bytte fileten ud med fx et stykke laks, hvis du er mere til det. Laks er ofte lidt tykkere i fileten, og derfor skal du så lade fisken bage i 5-10 min. længere end det angivne her i opskriften.

Jeg har valgt, at bruge en god krydret hvidsløgssmør – den fra kærgården, hvor der både er hvidløg og ramsløg i. Jeg syntes den smager virkelig godt, men du kan sagtens blot lave din egen smør ved 1 -2 fed hvidløg i ca 30-40 g. smør.

ovnbagt ørredfilet med citron, hvidløgssmør og persille

Af tilbehør til sådan et lækkert stykke fisk, syntes jeg at frisk pasta er et rigtig godt valg, men alternativt kunne jeg foreslå smørstegte kartofler. Og ja så er hollandaisesaucen nærmest selvskrevet herhjemme når der serveres ørred eller laks. Du kan evt. give dig i kast med at lave din egen hollandaisesauce, men du kan også sagtens bruge den købte – den er faktisk helt okay, især hvis menuen skal serveres på en travl hverdagsaften. Af grøntsager serveres lune ærter – simpelt og lækkert, alternativt vil jeg foreslå dampede grønne asparges.

Ovnbagt ørredfilet

Lækker og saftig ovnbagt ørredfilet med hvidløg og citron
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Ret: aftensmad, Fisk, Hovedret, middagsmad
Køkken: Dansk
Keyword: aftensmad, fisk, hovedret, ørred
Antal: 4 personer
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 400-600 g ørredfilet
  • ½ citron
  • lidt frisk persille
  • 30-40 g hvidløgssmør fx kærgårdens
  • lidt salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • frisk pasta
  • grønne ærter
  • hollandaise sauce

Sådan gør du

  • Start med at skylle fisken og derefter dup den tør med et stykke køkkenrulle.
  • Læg et stort stykke staniol i et ovnfast fad eller bradepande og placer ørredfileten i den ene ende, således at du kan pakken staniolen omkring hele fisken til sidst.
  • Læg små klumper af smør lidt forskudt på fileten.
    ovnbagt ørredfilet med citron, hvidløgssmør og persille
  • Skær 3-4 skiver citron og læg dem på fileten.
  • Drys med lidt frisk persille, samt salt og peber.
  • Pak fisken ind i staniol, og sørg for at der ikke er steder hvor smør mv. kan rende ud. Vær lidt omhyggelig med at få lukket pakken godt.
    ovnbagt ørredfilet i staniol
  • Bag nu ørredfilten i ovnen ved 180 gr. varmluft i 25 minutter.
  • Kog imens pasta og ærter, samt lav din sauce.
    ovnbagt ørredfilet med citron, hvidløgssmør og persille

Serveringsforslag; Frisk pasta, ærter og hollandaisesauce.

serveringsforslag til ovnbagt ørredfilet

Velbekomme !

2 Comments on Ovnbagt ørredfilet

  1. Der er en som har en gruppe på facebook der hedder Diana’s Alletiders Madgruppe som deler dine billeder og påstår at det er billeder fra en kogebog hun selv har lavet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering