Sannes Bord

Ovndampet torsk med sennepssauce

ovndampet torsk, nye kartofler, sennepssauce og garniture

Ovndampet torsk er en super simpel, men rigtig dejlig måde at tilberede en torsk på. Ved at ovndampe torsken beholder du saft og kraft i kødet og undgår dermed at sidde tilbage med et tørt stykke fisk. Jeg bruger torskeloins, men du kan sagtens bruge den lidt billigere torskefilet i stedet, dog skal tiden i ovn være lidt kortere – omkring 10 minutter, da torskefileterne ofte er noget tyndere end torkeloins.

Det er en god gammel klassiker, at servere nye kartofler og en sennepssauce til torsk. Det smager rigtig dejligt, så det har jeg ikke set nogen grund til at pille ved. Til gengæld har jeg eksperimenteret lidt med hvilken gerniture der så ville kunne samle retten på en lidt frisk måde. Jeg er kommet frem til, at rødbeder, frisk peberrod, sprød Serano skinke, lidt brøndkarse og et pocheret æg lige er sagen.

Mange bliver lidt nervøs ved tanken om at skulle pochere et æg. Det lyder svært, men hvis du sprøger mig, så er det faktisk ganske lige til.
Sådan pochere du et æg: Tag en bred gryde og fyld 1 L vand i, tilsæt 3 spsk. eddike og lad vandet koge op. Slå et æg ud i en lille skål eller kop, skru ned for varmen så vandet ikke længere koger og bring vandet i bevægelse ved at røre rundt i gryden med en ske. Lad ægget glide ned i gryden og hjælp det med at samle sig ved at røre forsigtig rundt i vandet, og hold vandet i bevægelse indtil æggehviden har samlet sig om blommen. Lad ægget pochere (ikke koge) i 2-2½ minut og tag det så forsigtigt op og kom det kortvarigt i koldt vand, inden det serveres.

Alternativt kunne du sagtens servere halvverede og smilende (blødkogt) æg i stedet for de pocherede.

Ovndampet torsk med sennepssauce, nye kartofler og garniture

Saftig og lækker ovndampet torsk med den velkendte sennepssauce, nye kartofler og lidt frisk garniture.
Forb. tid25 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Fisk, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: fisk, torsk
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 500-600 g torskeloins
  • ½ kg nye kartofler
  • 2-3 æg
  • lidt olivenolie
  • groft salt og friskkværnet peber

Sennepssauce

  • 25 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk dijon sennep
  • salt og hvid peber

Garniture

  • 2-3 skiver serano skinke
  • 6-8 skiver syltede rødbeder
  • lidt høvlet frisk peberrod
  • lidt brøndkarse

Sådan gør du

  • Start med at rense kartoflerne og sæt dem til at koge i letsaltet vand.
  • Steg serano skinken helt sprød på en tør pande.
  • Skær torskeloins filet ud i passende stykker ca 10 cm pr stk.
  • Hæld lidt olivenolie i et ildfast fad og læg torkestykkerne oven på. Kryder med groft salt og friskkværnet peber.
  • Læg et stykke staniol over fadet og dam fisken ved 200 gr. alm. ovn i ca. 15-17 minutter (alt afhængig af tykkelsen på fisken).
  • Lav imens fisken damper, sennepssaucen.
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Rør hurtigt sammen til en melbolle og tilsæt mælken lidt ad gangen mens der piskes godt. Når alt mælk er tilsæt og melbollen er opløst heri, tilsættes fløden og saucen koges godt igennem. Smag til med salt, hvid peber og dijon sennep.
  • Når fisken er ved at være færdig, begynder du at pochere æggene. Et æg ad gangen.
  • Anret fisken med først lidt brøndkarse, så et par skiver rødbeder, lidt frisk høvlet peberrod og tilsidst det pocherede æg på toppen. Ved siden et par kartofler med sennepssauce.

Velbekomme !

ovndampet torsk med sennepssauce, nye kartofler og garniture

Hvis du er mere til den traditionelle udgave af torsk med sennepssovs, så servér blot din ovndampet torsk med gode nye kartofler, lidt frisk hakket persille og sennepssauce. Det er også rigtig dejligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering