fbpx
Sannes Bord

Pandekager

pandekager på en tallerken

Pandekager er simpelthen bare indbegrebet af god gammeldags hjemmelig hyggetid!

Da jeg var barn, var noget af det absolut bedste jeg vidste; Pandekager – og ja jeg er ikke helt vokset fra denne glæde endnu og gør det nok aldrig helt. Jeg syntes pandekager passer perfekt til en sommerdag, hvor min is lige kan få et delikat kagesvøp, men de er ligeså fantastiske til at lysne en gråvejrsdag op, hvor en kop varm kakao selvfølgelig er obligatorisk tilbehør.

Fyldet kan varieres i det uendelige, men blandt mine favoritter er fx den klassiske med jordbærmarmelade og sukker, den sommerlige med is, lidt friske bær og chokoladesauce eller bare den hyggelige med nutella og bananer. Find evt. selv på dit yndlingsfyld og nyd en hyggestund med disse skønne pandekager.

Det skal du bruge (giver 8-10 pandekager)
  • 4 dl. mælk
  • 3 æg
  • 4 spsk. (hvidt)øl
  • 3 spsk. sukker
  • 200 g. hvedemel
  • ½ tsk. kardemomme eller revet citronskal
  • 1 tsk vaniljesukker eller kornene af en ½ stang vanilje
  • ½ tsk. salt
  • 60-70 g. smør til stegning
Sådan gør du
  1. Pisk alle ingredienserne sammen i en skål – jeg bruger bare et piskeris med håndkraft.
  2. Lad dejen stå på køl og trække i 30 min.
  3. Varm en pande op i medium varm, og smelt smørret i små klatter mellem hver pandekage – brug helst en sliplet pande.
  4. Hæld lidt dej (ca. ½ dl) på midten af panden og vip panden i langsomme cikelbevægelser så dejen fordeler sig rundt på hele panden.
  5. Når kanten ses lidt brunlig vendes pandekagen og steges på den anden side.
  6. Skal du lave rigtig mange, så læg dem evt. i et ildfastfad i ovnen på svag varme, så de ikke bliver kolde.

Velbekomme !

pandekage med marmelade og sukker

1 Comment on Pandekager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *