Sannes Bord

Pirogger med oksekødsfyld

pirogger på tallerken

Jeg elsker pirogger. Disse små skønne og hyggelige madbrød er perfekte til aftensmaden med en god salat til, som en eftermiddagssnack eller som lidt ekstra lækkert indhold i madpakken.

Jeg har lavet dem med fyld af oksekød og lidt forskellige grøntsager, men faktisk giver de en god anledning til at få ryddet lidt op i køleskabet og få brugt resterne derinde.

Hvis brødene skal bruges som snack vil jeg anbefale, at du laver 16 små pirogger ud af opskriften i stedet for 8 store.

Det skal du bruge til dejen (giver 8 stk.)
  • 25 g gær
  • 1 æg + 1 æggeblomme
  • 2 dl durummel
  • 4-5 dl hvedemel
  • 2 spsk. olie
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 1 æg til pensling
  • Evt. sesamfrø til drys
Sådan gør du
  1. Opløs gæret i det lunkne vand i en skål
  2. Kom de øvrige ingredienser i skålen
  3. Start med at røre dejen sammen på lav hastighed med en spartel ca 1 min.
  4. Skift til dejkrog og ælt dejen på mellemste hastighed (jeg bruger trin 3 ud af 6 på min maskine) i 10 min.
  5. Lad dejen hæve under plast eller et viskestykke i 1½ time – lav fyldet imens
  6. Dejen deles i 8 og hver del formes til en bolle og rulles tyndt ud
  7. Kom 2-3 spsk. fyld i hver pirog
  8. Fugt kanten på dejen med lidt vand på en finger og vend dejen over som til en halvmåneform
  9. Tryk enderne sammen hele vejen rundt langs samlingen med en gaffel.
  10. Pensles med sammenpisket æg og drysses evt. med sesamfrø
  11. Bages på en bageplade beklædt med bagepapir ved 200 gr. varmluft i ca 20 min.
Det skal du bruge til fyldet
  • 500 g hk oksekød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidlød
  • 2 forårsløg
  • 2 stænger blegselleri
  • 3-4 gulerødder
  • 1/4 knoldselleri
  • 1 grøn peber
  • 1 ds tomat puré
  • Lidt rapsolie til stegning
  • Timian – gerne frisk
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Alle typer løg hakkes fint og steges i olie til de er glasklare i en gryde
  2. Tilsæt kødet og brun til sammen med løgene
  3. Tilsæt fintrevne gulerødder og knoldselleri, samt fint hakket grøn peber og blegselleri og steg det med 1 min tid.
  4. Tilsæt tomatpure og smag til med timian, salt og peber.
  5. Lad fyldet små simre i 10 min
  6. Tag gryden af varmen og lad fyldet køle af, indtil dejen er færdig med at hæve.

Velbekomme !

pirog på tallerken med to tomaterTip: Prøv mine pirogger med skinke og ost, eller pirogger med græskarfyld – uden kød med fyldt med smag! 

1 Comment on Pirogger med oksekødsfyld

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *