Pizza – det er bare ren hygge! Herhjemme er hjemmebag i høj kurs, og når denne pizza kommer på bordet er der dømt hyggeaften. Jeg laver mine pizzaer med en fordej, dvs. jeg skal forberede noget af dejen aftenen forinden.
Der er forskellige metoder til at få den perfekte sprøde bund – jeg bruger et bagestål og det kan jeg varmt anbefale. Jeg syntes at et bagestål giver en virkelig god og sprød bund. Du kan købe dit eget bagestål her.
Prøv også min opskrift på et lækkert Italiensk foccacia brød her.
Fordej:
0,5 g gær, 70 g vand, 75 g hvedemel. Gæren røres ud i vandet og melet tilsættes. Det hele røres sammen og står i en tildækket skål ved stuetemperatur til næste dag.
Pizzadej (6 pizzaer):
- 1 portion fordej
- 130 g vand + 25 g vand sammen med saltet
- 5 g gær
- et drys sukker
- et drys salt (tilsættes halvvejs i æltningen)
- 200 g hvedemel
Sådan gør du
- Fordej, vand, gær, sukker og mel æltes rigtig godt sammen – jeg bruger min køkkenmaskine på medium hastighed i 10 min. Efter 5 min tilsættes ekstra vand og salt
- Dejen hældes ud i et smurt fad og sættes til at hæve i ca 45 min. til dejen er blevet ca dobbelt så stor
- Dejen kommes herefter ud på et meldækket bord og deles i 6 stk. hvor enderne vendes inde under dejen, så den bliver rund. Skal nu hæve i 20 min
- Et stk. dej tages ud og vendes om. Sæt fingrene ned i dejen til du kan mærke bordet igennem, men uden at stikke fingrene igennem dejen.
- Før hænderne med håndfladerne nedad ind under dejen og løft den op så den forsigtigt trækkes til ønsket størrelse
- Læg den på et stykke bagepapir (helst ikke større end selve dejen, klip det lidt til)
- Jeg bager mine pizzaer på bagestål ved 275 grader varmluft i 6-8 min. (stålet varmes i 5 min mellem hver bagning). Hvis du har en pizzasten skal pizzaerne have et par min. længere.
Pizzasauce
- 1 ds hk. tomater
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- Olivenolie til stegning
- Timian og oregano efter smag
- Salt og peber
Sådan gør du
- Løget hakkes fint, og hvidløgene presses.
- Steges i olien til løget er glasklare.
- Tilsæt tomater, timian, oregano, salt og peber.
- Kog i 10 min.
- Blendes inden brug med en stav blender.
Fyld efter smag. På billedet har jeg rød peber i tern, mozarella, revet parmesan, kapers og frisk timian.
Velbekomme !
Tip: Servér med lun kartoffelsalat til. Prøv også min super lækre opskrift på tarte flambée som et alternativ til den velkendte pizza. Du finder opskriften her.
Indlægget indeholder affiliate links.
3 Comments on Hjemmelavet pizza