fbpx
Sannes Bord

Pizzasnegle

pizzasnegle

Pizzasnegle er virkelig lækre og ofte både populære hos børn og voksne. Du kan bruge pizzasnegle både i madpakken, som snack, eller til fest- eller frokostbordet.

Jeg bager gerne en stor portion og fryser en masse ned, således kan jeg tage lidt op ad gangen og dermed nyde fribagt hjemmebag når jeg har lyst, uden at skulle vente på en dej der skal hæve først.

I denne opskrift laver jeg min egen pizzasovs, men du kan sagtens bruge en købt sovs, hvis ikke du lige vil til at stå og lave den selv. Jeg vil dog foretrække den hjemmelavede, som så meget andet, så smager hjemmelavet bare bedst!

Det skal du bruge, giver 24-26 pizzasnagle

  • 2 dl. mælk
  • 2 æg
  • 100 g smør
  • 40 g gær
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. salt
  • 100 g durummel
  • 500-550 g hvedemel
Fyld
  • Piazzasovs: 2 spsk. olivenolie, 3 tsk. tomatpasta, 1 ds hakkede tomater, 1 løg, 2 fed hvidløg, 1/4 rød chili, 1 potte frisk basilikum, salt og peber.
  • 220 g. skinke i strimler
  • 200 g. revet ost

Sådan gør du

  1. Start med at lave dejen, da den skal hæve mens du laver pizzasovsen.
  2. Lun mælken i en gryde og smelt smørret heri – massen skal være lillefingervarm, så tag den af varmen inden smørret er smeltet helt.
  3. Rør gæren ud i mælkeblandingen og tilsæt æggene.
  4. Bland durummel, salt og sukker en skål og tilsæt mælkeblandingen.
  5. Ælt dejen og tilsæt mel lidt ad gangen til dejen slipper siderne af skålen, men stadig er lidt fugtig.
  6. Hvis du bruger en maskine, så ælt dejen på medium hastighed i 10 minutter.
  7. Lad dejen hæve under et klæde i 45 minutter.
  8. Lav imens pizzasovsen.
Pizzasovs
  1. Varm olivenolien i en gryde.
  2. Hak løg, hvidløg og chili fint og svits det i olien.
  3. Tilsæt tomatpasta og lad det svitse med i et par minutter.
  4. Tilsæt hakkede tomater, salt, peber og basilikum og lad sovsen simre i 20 minutter.
  5. Lad den køle af, før den smøres på dejen.
Samling
  1. Del dejen i to og rul hvert stykke ud i en rektangel.
  2. Smør den lune sovs på overfladen af dejen, men lad 1 cm af dejen på den ene langside være uden sovs.
  3. Drys med skinkestrimler og ost.
  4. Rul dejen sammen, som en roulade ned mod den langside uden sovs, således kan du lukke dejen sammen.
  5. Skær snegle ud af dej-rulle på ca. 3 cm tykkelse, læg dem på en bageplade med bagepapir.
  6. Tryk sneglene lidt og lad dem så hæve under et klæde i 20 minutter.
  7. Bag sneglene ved 200 gr. alm. ovn i 20 minutter.

Velbekomme !

Tip: Prøv at udskifte skinkestrimlerne med bacon i tern, samt udskift basilikum med timian.

2 Comments on Pizzasnegle

    • Dejen skal hæve i 45 min inden du ruller den. Når du har skåret den ud til sneglene, skal den igen hæve 20 min. 🙂
      Vh Sanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *