Der er noget virkelig hyggeligt over hotdogs, og de bliver altså bare meget bedre hvis du selv bager dine pølsebrød / hotdogbrød. Jeg giver dem et drys af sesamfrø, men dette er mest for pyntens skyld, så dette er bestemt ikke et must. Disse pølsebrød er supre lækre som pølsebrød/ hotdogsbrød, men du kan også sagtens bruge opskriften til fx pølsehornsbrød i stedet.
Hvis du nu skal i gang med hotdogs’ne, så prøv også min opskrift på hjemmelavet remoulade, hjemmelavet ketchup og agurkesalat.
Det skal du bruge (giver 12 pølsebrød)
- 25 g gær
- 1½ dl. lunkent vand
- 1 dl. (sød)mælk
- 1 æg
- 1 spsk. smagsneutral olie
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. kardemomme
- 1 spsk. sukker
- 100 g. fuldkornshvedemel
- 375-400 g hvedemel
- 1 æg til pensling + lidt sesamfrø
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet i en skål
- Tilsæt salt, sukker, kardemomme, olie, æg og mælk og rør det sammen.
- Tilsæt fuldkornshvedemel og det meste af hvedemelet, rør godt rundt.
- Tilsæt mel indtil dejen er samlet men stadig lidt fugtig.
- Ælt dejen godt (jeg bruger en maskine på trin 3 ud af 6 i 5 minutter).
- Lad dejen stå i skålen og hæve tildækket i 1 time
- Smør en lille smule olie på bordet og dine hænder, så dejen ikke klistre fast.
- Del dejen i 12 stykker, form dem til pølsebrød og kom dem på en bradepande med bagepapir, placér dem lidt tæt, så de bager sammen under bagningen.
- Lad pølsebrødene efterhæve i 30 minutter.
- Pensel med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
- Bag brødene ved 200 gr. alm ovn i 15 minutter.
Velbekomme !
3 Comments on Pølsebrød til hotdogs