fbpx
Sannes Bord

Porretærte med bacon

porretærte i fad

Der er nu ikke noget som en dejlig frisk bagt tærte! Det er både lækkert og indbydende, og så er det en rigtig nem metode til at få brugt lidt af de rester af grøntsager som evt. ligger og gemmer sig i køleskabet. God som hverdagsmad når det ikke skal tage for lang tid at bikse aftensmaden sammen, men det samtidig være rigtig lækkert. Denne tærte er også rigtig god til frokostbordet eller i madpakken.

Jeg har i dag lavet en porretærte med bacon og brune champignon – mums det er godt!

Det skal du bruge
  • En portion tærtedej
  • 3 stk. porre
  • 250 g bacon i tern
  • 100 g brune champignon
  • 3 æg
  • 250 g. fløde (du bestemmer selv hvor “sund” den skal være)
  • 100 g. revet ost.
  • Salt og peber
  • Evt. lidt cherrytomater til pynt
Sådan gør du
  1. Rul tærtedejen ud og kom den i en tærteform. Prik huller rundt i dejen, så den ikke faldet sammen under bagningen.
  2. Forbag tærtedejen i ovnen ved 200 gr. alm. ovn i 20 min.
  3. Lav imens fyldet.
  4. Steg bacon let sprød og tilsæt derefter svampe og porre og steg det hele et par min.
  5. Rør æg, fløde, ost og lidt salt og peber sammen.
  6. Fordel fyldet på tærtebunden og hæld æggemassen over.
  7. Pynt evt. med et par halverede cherrytomater og lidt ekstra ost på toppen.
  8. Bag tærten ved 200 gr. alm. nederst i ovnen i 35-40 min. OBS: Bager du din tærtedej i en metalform i stedet for en porcelænsform som jeg har gjort, så skal du bage den i midten af ovnen i ca. 30-35 min.

Velbekomme !

tærte i porcelænsform

Tip: Du kan bruge en købt tærtedej eller lave din egen, opskrift på hjemmelavet tærtedej finder du her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *