Sannes Bord

Raita – indisk mynte dressing

Raita, indiske mynte dressing i skål

Raita er en super skøn og lækker indisk dressing, som laves på græsk yoghurt og indeholder bl.a. agurk og tomater, og selvfølgelig godt med mynte. Mynten giver en virkelig dejlig og frisk smag, som gør Raita til noget ganske særligt, og gør den særdeles velegnet som dip til dine indiske retter som fx. chicken korma, butter chicken osv.

Jeg syntes også at raita er særdeles lækker at servere som dip i en forret, hvor du ganske enkelt bare servere lidt hjemmelavet Naan brød og raita – ikke andet. Prøv min opskrift på lækre hjemmelavede naan brød her.

Der findes mange forskellige udgaver af denne dressing, men jeg har valgt at lave denne opskrift med, som nævnt ovenfor, agurk og tomater – her bruger jeg cherry blommetomater da de har en virkelig skøn smag. Derudover smager jeg til med hvidløg, chili og mynte. At jeg kommer hvidløg i, er fordi det også giver virkelig meget god smag, uden at jeg dog syntes at man står med en tzatziki dressing. Chilien giver god varme og mynten giver friskhed. Alt i alt, altså en virkelig lækker dressing.

Prøv at servere din raita til fx min opskrift på butter chicken, chicken korma eller dahl.

Den færdige raita dressing/ dip, kan holde sig ca. 2-3 dage i køleskabet.

Raita – indisk mynte dressing

Frisk og super lækker indisk Raita dressing. Perfekt tilbehør til dine indiske retter.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid5 minutter
Hviletid på køl inden servering1 time
Ret: dip, dressing, Tilbehør
Køkken: Indisk
Keyword: dip, dressing, raita, tilbehør
Antal: 5 dl
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 4 dl græsk yoghurt
  • ½ lime
  • ½ agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 2 cm rød chili (evt. % kerner)
  • 5 cherry blommetomater
  • 2-3 spsk hakket frisk mynte
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Flæk agurken og skrab kernerne ud. Skær resten af agurken og cherrytomaterne i små tern.
  • Hak chili og mynte fint, og pres hvidløget. Pres saften af lime og kassér resten.
  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Smag til med salt og peber.
  • Lad dressingen stå og hvile i køleskabet min. 1 time inden servering.

Tip: Hvis du ønsker en lidt mere blød dressing, kan du rive agurken, men husk at presse væden godt fra, ellers bliver din dressing meget “våd”.

Velbekomme !

1 Comment on Raita – indisk mynte dressing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering