
Julen indbyder til kager og søde sager. Jeg har haft hovedet i blød og fundet frem til denne skønne cup cake, som indeholder alle de skønne velkendte julesmage, som jeg forbinder med jul.
Bunden er en skøn svampet mandelkage, som smøres med en kanel karamelcreme og pyntes med en krydret brunkage snefnug!
Servér kagen til en kop kaffe, gløgg eller som en skøn lille dessert.
Det skal du bruge giver ca. 25 stk. cup cakes
Mandelbunde
- 250 g blødt smør
- 1 dl sødmælk
- 4 æg
- 250 g sukker
- 200 g hvedemel
- 75 g mandelmel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. kanel
Kanel karamelcreme
- 140 g sukker
- 3/4 dl vand
- 3 blade husblas
- 4½ dl fløde
- ½ tsk. kanel
Brunkage snefnug
- 65 g blødt smør
- 40 g lys sirup
- 65 g brun farin
- 125 g hvedemel
- ½ tsk. natron
- 1 tsk. kanel
- ½ tsk. stødt nellike
- 1 tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. allehånde
- Skal af 1 klementin
Sådan gør du
Mandelbunde
- Kom alle de tørre ingredienser og klementinskal i en skål og bland det godt .
- Tilsæt æg, smør og mælk og ælt dejen sammen.
- Bag enten kagerne i papir muffinsforme eller brug en smurt metal eller silikoneform (jeg bruger en silikone form).
- Kom dej i formene til det fylder 3/4 dele .
- Bag kagerne ved 175 gr varmluft i 18 minutter
Kanel karamelcreme
- Læg husblas i blød i koldt vand i 20 minutter
- Lav imens en karamelsirup ved at smelte sukkeret i en gryde. Når alt sukker er smeltet slukkes for varmen og vandet tilsættes (det vil lige bruse op i starten)
- Kom fløden i en gryde og tilsæt kanel.
- Varm fløden i en gryde til lige under kogepunktet.
- Tag fløden af varmen, knu vandet fra husblasen og rør det ud i fløden.
- Hæld fløden i en skål og pisk den godt.
- Kom husholdningfilm over cremen (helt ned så den ligger på overfladen af cremen) og stil cremen på køl i 3 timer.
- Tag cremen ud af køleskabet og pisk den luftig.
- Tilsæt karamellen og pisk det hele sammen.
- Kom cremen i en sprøjtepose med en tyl med rundt hul.
Brunkage snefnug
- Smelt smør, sirup og brun farin i en gryde, rør godt i massen undervejs.
- Tag gryden af varmen og lad den stå et øjeblik.
- Bland de tørre ingredienser og klementinskalen i en skål og tilsæt den varme sukkermasse.
- Ælt dejen sammen og stil den på køl i ½ time.
- Rul dejen ud til ½ cm tykkelse på et meldrysset bord.
- Udstik figure af dejen og kom dem på en smurt bageplade.
- Bag kagerne ved 190 gr. alm ovn i 5-6 minutter (hold godt øje med dem).
- Afkøl kagerne og pynt dem evt. med lidt glasur.
Samling af cup cakes; Lav et lille hul på ca 3 x 3 x 3 cm i bundene. Fyld hullet op med kanel karamelcremen og lad cremen fyld på toppen i 1-2 cm. højde. Læg en brunkage snefnug på toppen og servér.
Velbekomme !

1 Comment on Sannes christmas cup cakes