
Scones er, hvis du spørger mig, en super skøn og hyggelig lille lækkerbisken af en bolle. Bollerne bliver en smule mere “tætte” i deres konsistens end almindelige boller. Dette skyldes at de ikke skal hæve før bagningen, som jo ellers er den metode man bruger til at få lidt luft ind i boller.
Oprindeligt stammer scones fra Skotland, hvor man bagte bollerne over ild. Bollerne bages uden gær, men istedet tilsat bagepulver. Bollerne hæver derfor ikke så meget under bagningen, men de smager bare rigtig dejligt alligevel.
Jeg har i denne opskrift tilsæt banan og chokolade – de to ingredienser passer bare skønt sammen! Derudover har jeg forsøgt, at lave en scone som er lidt en light/ fedtfattig udgave, men stadig med den gode smag.
Du kan sagtens undlade chokoladen og stadig stå med lækre scones.

Scones med banan og chokolade
Ingredienser
- 2 modne Bananer
- 1 dl Havregryn
- ½ dl Mælk
- 4 tsk Sukker
- ½ tsk Salt
- 2 tsk Bagepulver
- ½ tsk Vaniljesukker
- 1 Æg
- 5½-6 dl Hvedemel
- 150 g Mørk chokolade
Sådan gør du
- Start med ar sætte havregrynene i blød i mælken i 10 minutter.
- Mos bananerne godt og bland dem med æg og bløde havregryn.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt igen med melet.
- Dejen skal æltes til den er smidig, men stadig lidt fugtig.
- Rul dejen til en aflang pølse på ca. 35 cm og skær den ud i 16 stykker.
- Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir. Pres dem evt. en smule – de hæver op når de bages.
- Bag dine scones ved 225 gr. alm. ovn i 10-12 minutter.
- Tag dine scones ud af ovnene og lad dem køle helt af på en rist.
- Smelt chokoladen over vandbad og dyp halvdelen af bollen ned i chokoladen og lad den overskydende chokolade dryppe af.
- Læg dine chokoladebetrukne scones på et stykke bagepapir så chokoladen kan størkne inden servering.
- Velbekomme !

Tip: Prøv at tilsætte tørrede tranebær, blåbær eller hakkede valnødder til dejen.