Sannes Bord

Selleribøffer

 

4 selleribøffer på en tallerken Her i september, er sæsonen for knoldselleri så småt begyndt, så det skal da udnyttes! Nu er selleribøffer faktisk en af de foretrukne retter herhjemme når vi afholder en kødfri dag – og det er der en ganske enkel grund til: De smager bare hammer godt!

I aften stod menuen således på selleribøffer med frisk pasta og blomkålssalat (se billede nederst på siden).

Det skal du bruge (giver 4 bøffer )
  • 250 g. revet knoldselleri
  • 1 stort æg
  • ½ dl. revet ost
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl. rasp
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt farsen godt sammen – den vil føles lidt “tør” i starten, men bare rolig den samler sig hvis du bare bliver ved med at ælte!
  2. Form farsen til 4 bøffer.
  3. Steg dem i olien til de er gyldenbrune og sprøde, 5-10 min. på hver side.

selleribøffer på stegepande

Velbekomme !

Tip; Serveres med pasta og en blomkålssalat med ristede mandler og krydderurter. Bøfferne kan også sagtens bruges i en burger, her vil jeg anbefale en hjemmelavet salsa, aoli og lidt frisk koriander og så lidt hjemmelavede ovnfritter til.  

tallerken med selleribøf, pasta og blomkålssalat

2 Comments on Selleribøffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *