Her i september, er sæsonen for knoldselleri så småt begyndt, så det skal da udnyttes! Nu er selleribøffer faktisk en af de foretrukne retter herhjemme når vi afholder en kødfri dag – og det er der en ganske enkel grund til: De smager bare hammer godt!
I aften stod menuen således på selleribøffer med frisk pasta og blomkålssalat (se billede nederst på siden).
Det skal du bruge (giver 4 bøffer )
- 250 g. revet knoldselleri
- 1 stort æg
- ½ dl. revet ost
- 2 fed hvidløg
- 1 dl. rasp
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- Salt og peber
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt farsen godt sammen – den vil føles lidt “tør” i starten, men bare rolig den samler sig hvis du bare bliver ved med at ælte!
- Form farsen til 4 bøffer.
- Steg dem i olien til de er gyldenbrune og sprøde, 5-10 min. på hver side.
Velbekomme !
Tip; Serveres med pasta og en blomkålssalat med ristede mandler og krydderurter. Bøfferne kan også sagtens bruges i en burger, her vil jeg anbefale en hjemmelavet salsa, aoli og lidt frisk koriander og så lidt hjemmelavede ovnfritter til.
2 Comments on Selleribøffer