fbpx
Sannes Bord

Hjemmelavet sennepssild

hjemmesyltede

Disse hjemmelavede sennepssild, smager simpelthen bare helt fantastisk og kan slet ikke sammenlignes med dem der kan købes i butikkerne. Sildene får en blød, men dyb og skarp smag af sennep.

Du skal afsætte lidt tid til forberedelserne, da det tager 7 døgn fra du starter til du har dine sild serveringsklar. Men det er bestemt det hele værd!

Servér dine hjemmelavede sild til fx påske- eller julefrokosten, eller som en lille forret til en herrefrokost.

Hjemmelavet sennepssild

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t
Ret: Forret, Tilbehør
Keyword: sild
Antal: 2 Glas
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 1 kg Ferske sildefileter

Grundlage

  • 1 Lille løg
  • 1 Gulerod
  • 6 dl Eddike
  • 2 dl Vand
  • 400 g Sukker
  • 2 Laurbærblade
  • 2 hele korn Allehånde
  • 2 Nelliker
  • 2 Enebær
  • 4 sorte Peberkorn

Sennepsmarinade

  • 4 Pasteuriserede æggeblommer (2 bægere)
  • 3 tsk. Brun farin
  • 3 spsk. Æbleeddike
  • 2 spsk. Dijon sennep
  • 2 spsk. Taffel sennep
  • 2 spsk. Grov stærk sennep
  • ½ spsk. Sød fransk sennep
  • 3 dl Rapsolie
  • 1 bundt Frisk dild

Sådan gør du

  • Dag 1 – Udvanding:
    Skyl sildefileterne og læg dem i en stor skål. 
    Hæld vand ved indtil de er helt dækket af vand og læg låg på skålen. 
    Udvand nu sildefileterne i 1 døgn. 
    udvanding af sild
  • Dag 2 – Grundlage: 
    Skær løget i tynde skiver. Skræl og skær guleroden i små tern. Alle ingredienserne til grundlagen kommes i en gryde og lagen koges op til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad lagen køle helt af. 
    Mens lagen køler af, hældes vandet fra sildefileterne. På hver filet skæres finner og evt. store ben væk. 
    Kom sildefileterne i en stor skål med låg og hæld den afkølede grundlage inkl. fyld ved, til fileterne er helt dækkede af lage.
    Lad sildene marinere i grundlagen i køleskabet i 2 døgn.  
    sild i grundlage
  • Dag 4 – Sennepsmarinaden: 
    Æggeblommer og farin piskes luftigt. Rør æbleeddike og alle slags sennep i. Tilsæt olien langsomt – først tilsættes et par dråber og så stille og roligt tilsættes mere og mere i en tynd stråle, mens du fortsat pisker. Tilsæt til sidst fint hakket dild.
    Kassér grundlagen. Skær fileterne i passende størrelser fx i halve eller små mundrette bidder. Lad stykkerne dryppe af før de kommes i to rene patentglas. 
    Hæld sennepsmarinaden ved og lad sildene marinere i køleskab i 3 døgn før de er klar til servering.  
    sennepssild

Velbekomme !

Tip: Servér dine hjemmelavede sennepssild på et stykke hjemmebagt rugbrød og med en iskold snaps til.
Find min opskrift på hjemmebagt kernerugbrød her eller solsikkerugbrød her.


Efter de to døgn hvor sildene har ligget i grundlage, kan sildene spises som almindelige hvide sild, så du kan med fordel halvere opskriftens sennepsmarinade og dermed servere både almindelige hvide sild og sennepssild til dit frokostbord.

sennepssild

1 Comment on Hjemmelavet sennepssild

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *