fbpx
Sannes Bord

Shepherd’s pie

 

shepherds pie på tallerken

Shepherd’s pie er en af mine absolute favorit efterårs-retter og denne opskrift giver en rigtig lækker og velsmagende udgave af den klassiske engelske Shepherd’s pie.

Jeg bruger hakket lammekød, da jeg syntes det smager bedst, men man kan sagtens bruge andet hakket kød. I sin oprindelige form, blev denne kødtærte jo faktisk lavet på det kød man lige havde tilovers, som så blev hakket. Retten bestod således af forskelligt restekød, som så blev toppet med et låg af kartoffelmos og bagt i ovnen. Retten hørte de fattige folk på landet til, hvorfor navnet Cottage pie opstod. Senere har man navngivet udgaven med lammekød for Shepherd’s pie (Shepherd – fårehyrde).

Det skal du bruge (nok til 4 personer)

Kødsovs

  • 400 g hk. lammekød
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 revne gulerødder
  • 1 lille dåse tomat puré
  • Frisk timian (1 spsk)
  • Frisk rosmarin (2 spsk)
  • 2 dl. rødvin
  • 2 spsk. worcestershire sauce
  • 2½ dl. hønsefond
  • Lidt olivenolie til stegning
  • Salt og peber

Kartoffelmos

  • 1 kg kartofler i tern
  • 3 æggeblommer
  • 1 spsk. smør
  • 4 + 2 spsk. revet parmesanost
  • Salt og peber
Sådan gør du
  1. Steg lammekødet i olivenolie i en gryde og krydr med salt og peber
  2. Tilsæt gulerødder og finthakket løg og hvidløg (jeg bruger en minihakker) og lad det simre 1 min under omrøring (sæt nu kartoflerne til at koge 15-20 min afhængig af størrelse på tern).
  3. Tilsæt tomatpuré, worcestershire sauce, timian og fint hakket rosmarin og rør det godt rundt
  4. Tilsæt rødvin og lad retten simre 2 min under let omrøring
  5. Tilsæt hønsefond og lad retten simre 10-15 min indtil , rør af og til
  6. Når kartoflerne er kogt færdig og vandet er hældt fra moses kartoflerne (brug evt. el pisker)
  7. Tilsæt æggeblommer, smør, salt, peber og 4 spsk parmesan ost
  8. Rør det hele til en cremet kartoffelmos.
  9. Kom kødsovsen i et ildfast fad og dæk sovsen med kartoffelmos – helt ud til kanten (se 1. og 2 billede under indlægget).
  10. Skrab lidt i overfladen (kun overfladisk) med en gaffel og drys med det sidste parmesanost (se 3. og 4. billede under indlægget).
  11. Bages ved 185 gr. varmluft i 30-40 min.

Velbekomme !

shepherds pie trin for trin

1 Comment on Shepherd’s pie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *