Sannes Bord

Skagen – vi er helt på toppen !

 

Sommer i Danmark! sanne i skagen, ude ved grenen

Når det er sommer herhjemme, er vores lille land virkeligt et skønt sted at holde ferie. Manden og jeg er i år taget i sommerhus ved vestkystens nordligste strande; Gl. Skagen, eller Højen som de lokale kalder den, og her er helt fantastisk!

Den lange stenbelagte strand, som bare fortsætter så langt øjet rækker, indrammer hele områdets rå natur på en særdeles smuk og betagende måde. Hverdagens travlhed er kommet helt på afstand, og man kan virkelig mærke, hvordan krop og sjæl finder en indre ro til lyden af bølgebrugs i det fjerne og den friske vestenvind, som puster saltduftende vinde igennem vores hår.

Vi har taget vores cykler med i år, og det har vi ikke fortrudt. I Gl. Skagen befinder vi os i en afstand ca 3,5 km fra Skagen by og ca. 8,5 km fra Grenen, så det er bare op på den tohjulede og afsted med os.

skagens havnSkagen by når vi på små 10 minutter på cyklen med vinden i ryggen. Byen er både smuk, hyggelig og spændende. Her er alt hver vi kunne tænke os – små hyggelige værtshuse, skønne cafeer, museum hvor Skagen-malernes smukke malerier kan ses og langs havnebassinet finder vi de skønneste fiskerestauranter og nogle lækre special butikker.

Fra byen cykler vi 5 km længere, stiller vores cykler og går ud til Grenen. En smuk gåtur langs stranden med det hvide sand og det funklende hav. Helt ude på Danmarks nordligste spids, står vi med den ene fod i Kattegat og den anden i Skagerak – det er virkelig en speciel og stor oplevelse, at se hvordan de to have mødes og bølgerne bruser ind over hinanden. Vi nyder naturen i fulde drag før turen igen går tilbage på cykel til Skagen og en lækker frokost på havnen.

solnedgang ved gammel skagen

 

Vi slutter dagen af med en kold øl i sandet med udsigt til solnedgangen ud over havet – det er da ferie.

God weekend derude!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *