fbpx
Sannes Bord

Glaseret skinkeculotte

glaseret skinkeculotte

Skinkeculotte er et lille fint stykke kød, som kan laves på mange måder. Den måde hvorpå jeg syntes at man får det bedste stykke kød, er ved at glaserer den med en senneps-farin glasering. Jeg koger culotten først, for på denne måde bliver den ikke tør.

Glaseret skinkeculotte passer godt sammen med flødekartofler, en god salat eller lidt grillede grøntsager – mulighederne er mange. Find min opskrift på en spinatsalat, som vil være perfekt tilbehør her.

Glaseret skinkeculotte


Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t 30 min
Hviletid10 min
Samlet tid1 t 45 min
Ret: Hovedret
Keyword: glaseret, hovedretter, skinkeculotte, svinekød
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 700-800 g Skinkculotte
  • 150 g Brun farin
  • spsk Dijon sennep
  • 1 Laurbærblad
  • 3 hele Tørrede enebær
  • 1 stilk Rosmarin
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kom culotten i en gryde med vand. Vandet skal nå op til ca 1 cm fra overfladen af culotten. 
  • Kog culotten ved lav varme med laurbærblad og enebær i 1 time.
  • Tag culotten op ad gryden og lad den den dryppe af. Skær et diamant-mønster i fedtet og krydr med salt og peber. 
  • Læg en stilk rosmarin i bunden af et ildfast fad og læg culotten ovenpå.
  • Bland brun farin og sennep i en skål, og smør blandingen ud over culotten.
  • Steg culotten i ovn ved 170 gr. alm. oven i 30 minutter. 
    glaseret skineculotte
  • Lad stegen hvile i 10 minutter før du skære den ud. 
    Velbekomme ! 

Tip: Prøv at tilsætte lidt helt finthakket chili til marinaden af din skinkeculotte, det giver en ekstra skarp smag.

skinkeculotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *