
Glasseret skineculotte er virkelig skønt. Faktisk er skinkeculotte et lille fint stykke kød, som kan laves på mange måder, men som personligt nogle gange kommer til at overse lidt. Den måde hvorpå jeg syntes at man får det bedste ud af dette stykke kød, er ved at glaserer den med en senneps-farin glasering. Jeg koger culotten først, for på denne måde bliver den ikke tør.
Hvis du skal servere til 4-6 personer, vil jeg anbefale dig at lave to stk, for de svinder lidt under tilberedningen. Du kan sagtens både koge dem sammen, og have dem begge i ovnen på én gang, så det tager ikke meget længere tid at lave to end det gør at lave én.
Glaseret skinkeculotte passer godt sammen med mine lækre hjemmelavede flødekartofler, en god salat eller lidt grillede grøntsager – mulighederne er mange. Find min opskrift på min spinatsalat, som vil være perfekt tilbehør her.
Glaseret skinkeculotte
Ingredienser
- 700-800 g Skinkculotte
- 150 g Brun farin
- 2½ spsk Dijon sennep
- 1 Laurbærblad
- 3 hele Tørrede enebær
- 1 stilk Rosmarin
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kom culotten i en gryde med vand. Vandet skal nå op til ca 1 cm fra overfladen af culotten.
- Kog culotten ved lav varme med laurbærblad og enebær i 1 time.
- Tag culotten op ad gryden og lad den den dryppe af. Skær et diamant-mønster i fedtet og krydr med salt og peber.
- Læg en stilk rosmarin i bunden af et ildfast fad og læg culotten ovenpå.
- Bland brun farin og sennep i en skål, og smør blandingen ud over culotten.
- Steg culotten i ovn ved 170 gr. alm. oven i 30 minutter.
- Lad stegen hvile i 10 minutter før du skære den ud. Velbekomme !
Tip: Prøv at tilsætte lidt helt finthakket chili (rød) til marinaden af din skinkeculotte, det giver en ekstra skarp smag.
