
Skinkeculotte er et lille fint stykke kød, som kan laves på mange måder. Den måde hvorpå jeg syntes at man får det bedste stykke kød, er ved at glaserer den med en senneps-farin glasering. Jeg koger culotten først, for på denne måde bliver den ikke tør.
Glaseret skinkeculotte passer godt sammen med flødekartofler, en god salat eller lidt grillede grøntsager – mulighederne er mange. Find min opskrift på en spinatsalat, som vil være perfekt tilbehør her.
Glaseret skinkeculotte
Ingredienser
- 700-800 g Skinkculotte
- 150 g Brun farin
- 2½ spsk Dijon sennep
- 1 Laurbærblad
- 3 hele Tørrede enebær
- 1 stilk Rosmarin
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kom culotten i en gryde med vand. Vandet skal nå op til ca 1 cm fra overfladen af culotten.
- Kog culotten ved lav varme med laurbærblad og enebær i 1 time.
- Tag culotten op ad gryden og lad den den dryppe af. Skær et diamant-mønster i fedtet og krydr med salt og peber.
- Læg en stilk rosmarin i bunden af et ildfast fad og læg culotten ovenpå.
- Bland brun farin og sennep i en skål, og smør blandingen ud over culotten.
- Steg culotten i ovn ved 170 gr. alm. oven i 30 minutter.
- Lad stegen hvile i 10 minutter før du skære den ud. Velbekomme !
Tip: Prøv at tilsætte lidt helt finthakket chili til marinaden af din skinkeculotte, det giver en ekstra skarp smag.
