fbpx
Sannes Bord

Sloppy Joe i brioche

sloppy joe i brioche

Sloppy Joe er bare et super skørt og sjovt navn til en burger – sjuskede Joe, jeg mener, hvem har dog fundet på det.

Denne klassiske amerikanske burger, smager dog ikke desto mindre virkelig godt! Sovsen har en virkelig dejlig både krydret og sød smag og jeg syntes selv, at jeg har fundet en virkelig skøn balance mellem de to.

I denne opskrift har jeg lige piftet klassikeren lidt op, så i stedet for den traditionelle burger bolle, har jeg lavet en lille indbagt brioche hapser. Disse skønne små pakker, er super lære som små appetizers, på brunch bordet, i madpakken eller som natmads snack.

Sloppy Joe i brioche

Skønne små brioche pakker med den lækreste fyld af traditionel Sloppy Joe sauce.
Ret: appetizer, brunch, Snack
Køkken: Amerikansk
Keyword: Brioche, sloppyjoe, snack
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

Sloppy Joe saucen

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 dåse hakkede tomater
  • tsk tomat puré
  • 1 grøn peberfrugt
  • 2 stænger bladselleri
  • 1 gulerod
  • 1 spsk brun farin
  • spsk balsamico
  • 1 spsk dijon sennep
  • 2 tsk hp sauce
  • ½ tsk røget paprika
  • salt og peber
  • lidt olie til stegning

Brioche dej

  • 300 g smør stue temperatur
  • 3 æg
  • 45 g gær
  • dl (sød)mælk
  • spsk sukker
  • 650-700 g hvedemel
  • tsk salt
  • 1 knivspids safran

Sådan gør du

Sloppy Joe sauce

  • Hak løg, hvidløg og chili fint. Svits det i lidt olie i en gryde, til løgene er glasklare.
  • Tilsæt kødet og balsamico og brun det med i løgblandingen, til balsamico'en er kogt ind.
  • Skær gulerødder, grøn peberfrugt og bladselleri i tynde skiver/ firkanter og tilsæt det i gryden. Lad det simre med i et par minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomat puré, paprika, brun farin, hp sauce, sennep, lidt salt og peber.
  • Lad saucen simre under låg i 1 time og lad den så køle af nmens du laver brioche dejen.

Brioche

  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  • Varm mælken op til 37 grader (lillefinger-varmt) tilsæt finkhakket safran og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt mælkegæren til æggemassen, mens der røres roligt i massen.
  • Tilsæt mel og salt lidt ad gangen, mens der røres i dejen (det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet).
  • Tilsæt nu smørret lidt efter lidt, mens der røres godt i dejen (jeg bruger altid en røremaskine, men hvis du ikke har sådan en, skal der virkelig lægges kræfter i her). Det kan godt se ud, som om at dejen ikke tager imod smørret, men bare ælt videre, det skal nok hænge sammen til sidst.
  • Dejen skal være blød, lidt fugtig og smidig. Hvis din dej er meget "våd", så tilsæt lidt mel mens du røre godt (tilsæt meget lidt ad gangen).
  • Lad dejen hæved i 1½ time.

Sloppy Joe's i brioche

  • Del dejen i 30-35 små kugler. Fra hver kugle tager du en lille klump fra til låg.
    brioche dej i form
  • Rul/ tryk dejen flad. Kom dejen i en silikone muffinsform (du behøver ikke smørre den, der er nok smør i dejen), så den stikker lidt op over kanterne.
    brioche dej med fyld af sloppy joe
  • Tilsæt ca 1 spsk. fyld i hver form og læg "låg på". Bøj kanterne ind over og luk på denne måde.
  • Pensel brødene med æg og bag dem i 15 minutter ved 200 gr. varmluft.

Velbekomme !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *