Sannes Bord

Sommeren går på hæld

Så har vi taget hul på efteråret og dermed at det forvel til sommeren. Ikke at jeg syntes, at sommeren i år har været så særlig sommer-agtig, men det har nu alligvel været en dejlig sommer.

Vi nyder de sidste hotensiablomster i haven

Der er nu også noget hyggeligt og dejligt ved efterår, faktisk tror jeg det er min yndlingssæson. Jeg kan virkelig godt lide sol og varme, men der er noget ganske særligt over efteråret – denne årstid har og kan simpelthen det hele. Naturen gennemgår en stor og meget synlig forandring, når vi nu går fra sommer til vinter. Jeg elsker de skønne dage og aftener hvor solen stadig brænder igennem og giver os en følelse af sommer, men samtidig de kølige morgenstunde, hvor disen pakker landskabet ind i en tæt dyne og vinden føles frisk og fugtig mod min hud.

Ja nu blev det nærmest helt poetisk, når jeg nu lige sidder og tænker på den forestående årstid – men den kan altså bare et eller andet. I køkkenet sker der også noget, nu kommer vi nemlig ind i årstiden hvor gryderetter, supper og andet lækkert “varme-sig-på” og “hygge-med” mad kommer frem igen. Jeg har mine helt klare favoritter, som vi mere eller mindre hvert år, kommer igennem på menuen, men jeg prøver også på at varierer og eksperimentere lidt løbende – hvilket jo giver en ny opskrift herinde i ny næ. Nedenfor er et lille udpluk af nogle af mine bedste efterårsretter, til inspiration for en god efterårsmiddag.

Nogle af mine yndlingssupper til en dejlig efterårsdag er bl.a. en god spicy græskarsuppe, den fantastiske vietnamesiske oksekødssuppe Bo Kho og en klassisk grønkålssuppe.

vietnamesisk bo kho suppe
Bo kho – vietnamesisk oksekødssuppe

Nogle af mine yndlings simreretter er bl.a. en klassisk mørbradgryde med paprika, de møreste øl braiserede svinekæber som allerede får mundvandet til at løbe bare ved tanken, og selvfølgelig en skøn kalvefrikassé med årstidens grønt.

øl braiserede svinekæber
øl braiserede svinekæber

Nogle af mine yndlings efterårsretter i øvrigt er bl.a. en mør selleribøf med jordskokkepuré og et pocheret æg. En saftig og smagfuld butter chicken, en rigtig smovseret og så selvfølgelig en traditionel chili con carne til at få varmen på, på en køld og våd efterårsdag.

chili con carne med bulgur, creme fraiche og koriander
chili con carne med bugur

Med alle disse retter, skal vi nok komme til at hygge os rundt om spisebordet herhjemme dette efterår. Heldigvis er vores tvillingepiger på nu snart 1,5 år ikke kræsne, så vi kan stort set spise alle de ovenstående retter sammen med dem, nogle blot i en lidt midere udgave – her tænker jeg især chili con carne.

Jeg glæder mig, til at tage hul på efteråret og byde vinteren velkommen når vi kommer så langt.

Ha´ et rigtig dejligt efterår derude

Kærlig hilsen

Sanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *