
Frikadeller, deller, dunser – ja kært barn har som regl mange navne. Men hvem er ikke vild med en god frikadelle? Herhjemme er frikadeller altid et hit om det så er sommer eller vinter.
Disse sommerfrikadeller er også bare rigtig skønne. Jeg kan rigtig godt lide frikadeller generelt og jeg elsker at eksperimentere lidt med forskellige smage til min frikadellefars. I denne opskrift, syntes jeg at der er kommet en rigtig god smag af porre frem, og det giver mig en sommerfornemmelse. Derfor har jeg valgt at kalde dem for sommerfrikadeller.
Til disse skønne deller passer en god gammeldags stuvet hvidkål altså bare rigtig godt, og så lige et par dejlige nye kartofler. Du kan også sagtens servere en grøn salat eller noget helt tredje til.
Sommerfrikadeller
Ingredienser
- 500 g Hakket svine- og kalvekød
- 1 stor Porre
- 1 Forårsløg (gerne et rødt forårsløg)
- 2 fed Hvidløg
- 1 dl Mælk
- 3/4 dl Rasp
- 2 tsk Hvedemel
- ½ tsk Allehånde
- ½ tsk Stødt ingefær
- 1 knivspids Spidskommen
- Salt & Peber
- Smør til stegning
Sådan gør du
- Hak porre, forårsløg og hvidlød fint. Brug evt. en minihakker.
- Kom porre, forårsløg, hvidløg, æg, mælk, mel og rasp i en skål og bland det sammen til en fars. Lad det stå og trække i 10 minutter.
- Bland brødfarsen med de øvrige ingredienser og rør hele frikadellefarsen godt sammen.
- Lad farsen stå i køleskabet i 20 minutter og hvile.
- Varm en pande godt op med smeltet smør. Form frikadellerne med en ske (de skal have en størrelse af ca. en golfbold).
- Steg frikadellerne ved middel varme og godt med smør (ca. 10-15 minutter). Steg dem ad to omgange, da de bliver bedst hvis smørret har mulighed for at sprøjte lidt op ad siderne på dellerne, så de må ikke ligge for tæt på panden.Velbekomme !
Prøv også opskriften på mine traditionelle frikadeller. Du finder opskriften her.