fbpx
Sannes Bord

Spaghetti Carbonara

spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara er virkelig en ret som er i høj kurs herhjemme hos os. Selvom retten faktisk er virkelig simpel og kan laves på nærmest ingen tid, så tag ikke fejl – Retten har masser af smag og så er den cremede fløde-oste-ægge-sovs virkelig fantastisk.

Det ligger lidt i luften, men nu siger jeg det også bare lige – det er ikke slankemad det her. Men hvis du gerne vil spare lidt på kcal, så fungere en madlavningsfløde på bare 4 %, faktisk rigtig fint i retten – og det hjælper jo lidt på samvittigheden.. Men altså skal det være, så lad det være og så prøv lige med en god alm. fløde, det smager virkelig godt!

I sin helt traditionelle form, som den laves i Italien, består retten egentlig ikke af andet end spaghetti, pancetta, æggeblommer og parmesanost. Jeg tillader mig dog, at tilføje lidt fløde, løg og hvidløg og så bruger jeg oftest frisk pasta. Jeg syntes at det lige giver lidt ekstra dejlig smag til retten og gør den lidt mere cremet og “sovset”. Hvis du nu ønsker at lave den, som den er helt traditionelt, så undlad bare fløde, løg og hvidløg, men brug samme fremgangsmetode som beskrevet i opskriften nedenfor – lad dog være med at dryppe vandet fra pastaen, men medtag alt det vand som kan “hænge” ved, når du fisker det op fra vandet – så bliver sovsen nemlig ikke så tyk og “tør”, som den ellers godt kan blive når fløden undlades.

Jeg servere min spaghetti carbonara hele året, for jeg syntes egentlig at den både passer godt på en varm sommerdag, med et glas dejligt rød- eller hvidvin på terassen. Samtidig er det også en ret, som man kan hygge om og lune sig på, på en våd og blæsende efterårs- eller vinterdag.

Jeg bruger som oftest frisk pasta, som på billedet, men en tørret spaghetti er også helt fin – så det kan du vælge lidt som du lyster.

Spaghetti Carbonara

Skøn pastaret med en cremet og lækker oste-flødesovs med bacon.
Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Ret: comfortfood, Hovedret, hurtigmad, pasta
Køkken: Italiensk
Keyword: carbonara, comfortfood, pasta
Antal: 4 personer
Forfatter: sannes_bord

Ingredienser

  • 500 g (frisk) pasta
  • 8 æggeblommer evt. pasteuriserede
  • 2 dl fløde
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 100 g parmesan ost
  • 300 g god røget bacon eller pancetta
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær din bacon eller pancetta i tern/ skiver – ikke alt for små og tynde og steg dem på en pande til de er lidt sprøde, og begyndt at tage farve.
  • Hak løg og hvidløg fint og tilsæt det på panden, skru ned for varmen og lad løgene simre med til de bliver glasklare. I mellemtiden koges pastaen al dente.
  • Fløde, ost og æggeblommer røres sammen i en skål.
  • Tag pastaen op ad gryden, lad det dryppe lidt af, men lad bare lidt af vandet "hænge ved" når du tilføjer det til panden med bacon og løg.
  • Tilsæt oste-fløde sovsen og vend det hurtigt. Tag panden af varmen og tilsæt friskkværnet peber.
  • Serveres med det samme.

Velbekomme !

Tip: Prøv også min lækre pasta med pepperoni ret. Den er også virkelig god – du finder opskriften her.

1 Comment on Spaghetti Carbonara

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering